EURO Gáz Hungaria Kft.
E-mail: info@dugulaselharitas-budapesten.net • Telefon: +36 20 366 80 67

Minden, ami eldugulhat, el is dugul!

Kérjen időben segítséget egy szakembertől, még mielőtt teljesen eldugulna a lefolyó, így sokkal kevesebb lesz a munka, és a kiadás is. Ha a megszokottnál lassabban folyik le a víz a kádból vagy a mosogatóból, az bizony dugulásra utal.

Érdekel, elolvasom

Házi praktikák dugulás ellen!

Dugulás esetén mindenképp érdemes egy szerelőhöz fordulni, de azelőtt még van néhány házi praktika, amiket kipróbálhat, és talán működnek is. Első lépésként a lefolyócsöveket időről időre ki kell tisztítani, hogy ezzel is megelőzze a dugulást, valamint, hogy eltávolodjanak a lerakódások.

Érdekel, elolvasom

Hajtól eldugult lefolyó duguláselhárítása

A dugulás sajnos elég gyakori manapság, és szinte minden háztartásban előfordul néha, ennek oka pedig általában az ételmaradékok és samponok lerakódása a lefolyókban, vannak olyan esetek viszont, amikor nem étel, vagy kozmetikum ragad le, hanem haj.

Érdekel, elolvasom

Duguláselhárításhoz szakember szükséges

Ha eldugult a lefolyója, és a házi praktikák semmit sem változtattak a helyzeten, akkor a legfontosabb dolog rögtön egy szakember segítségét igénybe venni. Ha ez nem történik meg, és továbbra is otthoni módszerekkel próbálja meg megoldani a problémát előfordulhat, hogy még ront is a helyzeten, és az egész lefolyórendszert ki kell cserélni, ez pedig mindenképpen […]

Érdekel, elolvasom

Duguláselhárítás Budapesten

Amennyiben lakásában, vagy munkahelyén dugulást észlel, mindenképpen vegye fel a kapcsolatot egy megbízható szerelővel. A budapesti, sok tapasztalattal rendelkező szerelők meg tudják oldani a mosogatókban, WC-ben, lefolyókban, mosdóban, fürdőkádban, zuhanytálcában stb. levő dugulás elhárítását, méghozzá igen rövid idő alatt.

Érdekel, elolvasom

Hogyan válasszon duguláselhárítás szakembert?

Kisebb-nagyobb dugulások mindenki otthonában előfordulhatnak, és elő is fordulnak. Természetesen a megfelelő elővigyázatosság mellett ezek száma minimálisra csökkenthető, hiszen ha odafigyelünk arra, hogy minél kevesebb szennyeződés jusson a lefolyóinkba, és rendszeresen használunk a vezetékeinket tisztán tartó tisztítószereket, akkor a lefolyónk nem fog tudni akkora mértékben eldugulni.

Érdekel, elolvasom

Duguláselhárító spirálok

A konyhában, fürdőszobában vagy a toalettben előforduló dugulások bizony igencsak megnehezíthetik a mindennapi ingatlanhasználatot. A dugulás jeleit észlelve legtöbben először a duguláselhárító vegyi anyagokkal és a pumpával szoktunk próbálkozni, de a házilagos módszerek is bevetésre kerülnek időnként.

Érdekel, elolvasom

Duguláselhárítás praktikák mindenkinek!

Ha nem megy le a víz a mosogatóban, valószínű, elzáródott a lefolyó. Mit lehet tenni, ha az idő szorít, szerelőt hívni pedig költséges. Nem kell megijedni, van megoldás a bajra! Már nagyanyáink is tudták, mi a teendő vész esetén, és elővették a legfontosabb konyhai kellékeiket: a sót, a szódabikarbónát, illetve az ecetet.

Érdekel, elolvasom

A modern kori duguláselhárítás

Igazán bosszantó, amikor dugulás keletkezik otthonunkban. Kisebbik probléma, mikor csak a víz nehezen akar lefolyni, de nagyobb, amikor a szennyvíz befolyik lakásunkba. Természetesen ez azonnali megoldást kíván, azonban nem biztos, hogy szívesen vennénk, ha esetleg szét kellene rombolni ehhez az oly nehezen felépített otthonunkat.

Érdekel, elolvasom

A duguláselhárításhoz szakember kell

Ha dugulás esetén nem váltak be az otthoni módszerek, akkor első dolga legyen szakemberhez fordulni, hiszen ezek az önjelölt akciók soha nem vezetnek jóra. Ha ezt nem teszi, és tovább folytatja a próbálkozást a dugulás megszüntetésére, előfordulhat, hogy csőtörés alakul ki, és akkor ígyis-úgyis vízvezeték szerelőhöz kell fordulni.

Érdekel, elolvasom

Dugulás ellen citromsavval

A vízkő kegyetlen ellenfele a citromsav – nem véletlen, hogy annyira népszerű a házi praktika hívei között. Könnyen és olcsón beszerezhető bármely gyógyszertárban vagy kereskedésben, mivel az egészségre teljesen ártalmatlan. Az ecettel ellentétben semmilyen kellemetlen szagot nem hagy maga után.

Érdekel, elolvasom

Boltból vagy otthonról – melyik a jobb dugulásnál?

Rendszeres ellenőrzés és figyelmesség mellett is könnyen megtörténik a kellemetlenség: a lefolyó eldugul. A szappandarabok, a hajszál, a papír mind próbára teszik a csöveket, nem is beszélve a vízkőről. Van, aki a házi praktikákra esküszik, mások azonnal rohannak a közeli kereskedésbe, hogy felmarkolják a polcról a bivalyerős lefolyótisztítót. Valójában mindkét tábor célt ér, de vajon […]

Érdekel, elolvasom

Hogyan válasszunk csőgörényt?

A csőgörény egy nélkülözhetetlen eszköz, hiszen sok makacs dugulást csak fizikai behatással szüntethetünk meg. Egyre elterjedtebb és ismertebb az úgynevezett csőgörény, ami már szinte minden barkácsüzletben megvásárolható. Azonban tudni kell, hogy két csőgörény között jelentős különbség lehet; egyes csőgörények gyakorlatilag alkalmatlanok a feladatuk elvégzésére, mások pedig tökéletes segítséget jelentenek a dugulások megszüntetésében.

Érdekel, elolvasom

A konyhai dugulások megelőzése

A konyhai lefolyók dugulása igen gyakori jelenség. Szerencsére a legtöbb esetben olyan dugulással kell szembenézni, ami relatív könnyen megszüntethető, de sajnos egyes esetekben komoly és makacs problémákkal találjuk szembe magunkat. Általános igazság, hogy a problémákat sokkal inkább megelőzni kell, nem pedig javítani. Igaz ez a duguláselhárításra is, hiszen roppant egyszerű és hasznos praktikák állnak rendelkezésre. […]

Érdekel, elolvasom

Bűzlik a dugulás – mit tegyek?

Nincs kétségbeejtőbb látvány egy eldugult lefolyónál, azonban az eláztatott fürdőszoba legtöbbször csak a jéghegy csúcsa. A dugulás nemcsak a csőrendszer elhasználódását, vagy az elmaradt ellenőrzéseket hozza felszínre, az orrfacsaró bűz maradandó kellemetlenséget okozhat. Érdemes azonnal tenni az ügyért, és ott kezelni a problémát, ahol keletkezett: azaz a lefolyóban.

Érdekel, elolvasom

A külső csatornatisztítás fontossága

Gyakran elmondjuk, hogy a különböző lefolyók karbantartása nem csak kényelmi kérdés, hanem a későbbi komolyabb problémák megelőzésének eszközei is. Külön szót érdemelnek viszont a külső szennyvíz és esővíz elvezető csatornák, ugyanis ezek dugulása súlyos problémákat okozhatnak.

Érdekel, elolvasom

Duguláselhárítás trisóval

A trisót ma már kevesen ismerik, noha egykoron a tisztítószerek egyik alapanyaga volt. Később beszüntették az ilyen jellegű alkalmazását, mivel a természetes vizekbe kerülve algásodást okoz, így biológiai problémák előidézője lehet.

Érdekel, elolvasom

Hogyan tisztítsuk a szifont?

A konyhai és a fürdőszobai szifonoknak van egy olyan tulajdonsága, hogy bizony képesek eldugulni. Aggodalomra viszont nincs ok, hiszen az itt keletkező dugulások és lerakódások a lehető legkönnyebben kezelhetők.

Érdekel, elolvasom

Duguláselhárítás egyszerűen

Mint legtöbb esetben, a dugulásokra is igaz az állítás, a megelőzéssel kivédhetők lennének az esetleges károk. Szűrők használata sokat segíthet, ahogy a WC esetében is a különböző tisztító szerek, melyek nemcsak illatosítanak, de fertőtlenítenek is.

Érdekel, elolvasom

A lefolyótisztítás és a dugulás megelőzése

Minden háztartásban, kis odafigyeléssel, számos dugulási problémát meg lehet előzni és biztosan nem is lesz szükség duguláselhárítás alkalmazására. Fontos, a rendszeres takarítás, szűrők alkalmazása, illetve a hulladék kukába és nem a WC-be való ürítése.

Érdekel, elolvasom

A dugulási problémák megelőzésének fontossága

A lefolyórendszer első része a lefolyónyílás, ami a legkönnyebben kezelhető szakasz, mert itt leginkább a véletlenül bekerülő tárgyak, illetve hajszálak szokták a nehézséget okozni. Az első kanyar a fő megállóhelye a lefolyóba belehulló, nehezebb fajsúlyú tárgyaknak. Ez szinte biztos, hogy bontás nélkül is megoldható.

Érdekel, elolvasom

A csatornarendszerek típusai és felépítésük

A világ bármely pontján a csatornarendszerek arra hivatottak, hogy a fürdőszoba, a konyha vagy az udvar és az úthálózat vízelvezetését szolgálja. Ezek a rendszerek különböző átmérőjű csövekkel vannak ellátva attól függően milyen mennyiségű szennyvizet kell elvezetniük.

Érdekel, elolvasom

Lefolyótisztítás, de hogyan?

Otthonunkban, a lefolyó eldugulása, nagyon kellemetlenné tudja tenni napjainkat. Ha nem folyik le a szennyvíz, akár a mosogatóban vagy a zuhanyzóban, azt a helységet vagy vizes egységet nem lehet használni, amíg el nem sikerül hárítani a problémát.

Érdekel, elolvasom

A lefolyótisztítás legfontosabb eszközei

Háztartásában előforduló lefolyótisztításhoz nem csak az otthonába található alapanyagokra (konyhasó, szódabikarbóna, sütőpor, trisó stb.) van szükség, hanem olyan eszközökre is, amelyek megkönnyítik a dugulás elhárítási munkálatait.

Érdekel, elolvasom

Konyhai dugulások: van megoldás!

Ha konyhai tevékenység kerül szóba, akkor a higiénia elsődleges szempont. Ez nem csak egészségünk megőrzése, de az elkészített ételek minősége miatt is rendkívül fontos. Jogosan merülhet azonban fel a kérdés, hogy miként teremthető tisztaság, ha közben a lefolyó nem működik megfelelően.

Érdekel, elolvasom

Környezetkímélő lefolyó-tisztítási módszerek

Minden otthonban, egy bizonyos idő után, előfordulhat makacs dugulás, a konyhában vagy pedig a fürdőszobában. A dugulás oka, legtöbb esetben, a túlzott mennyiségű sampon, szappan, mosogatószerek használata valamint az ételmaradékok és a haj felgyülemlése. Ezek elhárítására használjunk pénztárca kímélő és egészségünkre nem káros anyagokat és módszereket.

Érdekel, elolvasom

Lefolyó tisztítási praktikák

A zsír, az olaj, az ételmaradékok, a kávézacc a legfőbb okozója a konyhai lefolyók dugulásának. A fürdőszobában, hajszálak, a szappan, sampon, illetve a vízkő okozhat dugulást. Előzze meg a teljes dugulást, nemcsak a kagylókba helyezett szűrőkkel, hanem különböző házi praktikákkal és eszközökkel.

Érdekel, elolvasom

Lefolyótisztítás csőgörénnyel

Minden háztartás konyhájában, a leggyakoribb dugulást, a lefolyóba öntött zsíros szennyeződések okozzák, melyek később egyfajta dugót képeznek a lefolyókban és a falban lévő csövekben is. Ebben az esetben, célszerű, erős zsíroldószerrel elkezdeni a dugulás-elhárítást házilag.

Érdekel, elolvasom

Lefolyótisztítás hatékonyan

A reklámokból ismert, igen drága lefolyótisztítók csak ritkán segítenek, az otthonunkban előforduló makacs dugulások ellen. Ezek inkább, és legtöbbször a  megelőzés céljainak felelnek meg, mintsem a dugulás megszüntetésére.

Érdekel, elolvasom

Lefolyó tisztítás házilag

A konyhában, fürdőszobában és a mellékhelyiségben eldugult lefolyó, nagyon sok problémát jelenthet. Ha nem folyik le folyamatosan a víz, nem tudjuk célszerűen használni az adott helyiséget, kellemetlen szagok is jelentkezhetek, illetve a mosogatóban vagy a mosdóban úszkáló szennyeződések vagy hajszálak sem nyújtanak szép látványt.

Érdekel, elolvasom

Kis figyelmetlenségekkel járó nagy gondok

A szó, hogy dugulás már minden otthon számára ismert, hisz ahol már történt hasonló eset elfelejteni nem lehet a vele járó kellemetlenségeket.  Az időnként felmerülő hasonló jellegű gondok sajnos többször is megismétlődnek egy családi ház életében.

Érdekel, elolvasom

Kerülje el a dugulást!

A lakásokban kialakuló dugulásokat legtöbbször mi magunk okozzuk. Felelőtlenül mindenféle dolgot leengedünk a lefolyókon legyen az a konyhában vagy a fürdőszobában.

Érdekel, elolvasom

Házi praktikák duguláselhárításra

Dugulás szempontjából, a legtöbb problémát a régi házak, lakások, lefolyó csövei okoznak. Többek között, kilyukadhatnak, szétcsúszhatnak, aminek következtében könnyen eláztathatja az otthona alatt lévő lakást is.

Érdekel, elolvasom

Előzze meg a dugulásokat!

A lefolyókra általában csak akkor szoktunk figyelni, ha valamilyen probléma adódik velük, pedig érdemes lenne a megelőzésre is hangsúlyt helyezni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendszeres karbantartásnak köszönhetően a dugulások megelőzhetőek.

Érdekel, elolvasom

Dugulások, és ami a hátterükben áll

Dugulással már mindenki találkozott otthonában, és az esetek többségében egy gyors pumpálás, esetleg némi duguláselhárító folyadék segíteni is szoktak. De mi a helyzet akkor, ha a dugulás folyamatosan visszatér, és a szennyvízzel nap, mint nap találkozni a mosogatóban vagy a fürdőszobai szanitereknél?

Érdekel, elolvasom

Dugulások orvoslása bontás nélkül

Az ingatlanokban előforduló dugulásokkal kapcsolatban sokaknak az a félelme, hogy kizárólag bontás útján lehetséges orvosolni a helyzetet. Tény, hogy senki nem kívánja a bontással kapcsolatos plusz költségeket, és a felfordulás is megnehezítené a mindennapokat.

Érdekel, elolvasom

Duguláselhárítás szakember bevonásával

Eldugult a konyhai vagy a fürdőszobai lefolyó? Nem tud mihez kezdeni az óriási problémával? A legjobb megoldás az, ha egy hozzáértő szakembert hív. Az adott térségben ahol él, biztosan talál egy jó dugulás-elhárítással foglalkozó céget, akik szakszerűen veszik kézbe az ügyet.

Érdekel, elolvasom

Csőtörés és dugulás a kertben

Ha dugulásról és csőtörésről van szó, akkor legtöbben az ingatlanon belüli problémákra szoktunk gondolni. Kétségtelen, hogy sokszor egyszerűen arról van szó, nem figyeltünk eléggé arra, mit engedünk le a lefolyókba.

Érdekel, elolvasom

A dugulás legfőbb okai

A lakások csatornarendszere több oknál fogva is eldugulhatnak beleértve a szilárd tárgyakat, amelyek általában véletlenül kerülnek a lefolyóba, de olykor az is előfordulhat, hogy a gyerek kisméretű játékát dobja bele.

Érdekel, elolvasom

A csatornadugulás megelőzése

A csatorna csövei több okból kifolyólag is eldugulhatnak, de a legtöbb alkalommal a zsír, a haj, textíliák vagy szilárd tárgyak okozzák. Mindezen okok elkerülése érdekében érdemes a megelőzésre gondolni.

Érdekel, elolvasom

A csatorna dugulás gyakori okai

A csatornarendszerek dugulását, majdnem minden esetben a figyelmetlenség és a  gondatlanság okozza. Hihetetlen, de sok lakásban, a macskaalomtól kezdve egészen az építési törmelékig, mindent a mosogatókagylón vagy WC- kagylón keresztül próbálnak eltávolítani.

Érdekel, elolvasom

Házi duguláselhárító módszerek

Hiába használja a drágábbnál drágább lefolyótisztító szereket, mégis probléma merül fel a csatornarendszerében? A reklámok nagyon jól bemutatják a különböző tisztító szereket, és arra ösztönöznek bennünket, hogy vásároljuk meg azokat, hisz használatuk megoldják az eldugult rendszert.

Érdekel, elolvasom

Amit tudni érdemes a dugulás elhárításról

Az eldugult lefolyók és csatornarendszerek minden lakásban rémisztően hatnak a tulajdonosra. A visszaáramló kellemetlen, orrfacsaró szagok áramlása eléggé megkeserítik a mindennapokat. Nem szívesen fogadunk ilyenkor vendéget és még mi magunk is alig várjuk, hogy elhagyjuk otthonunkat. Persze ez nem jó megoldás, mert a dugulást meg lehet szüntetni, a megfelelő módon.

Érdekel, elolvasom

A dugulás okozta veszélyek

Számos esetben a dugulást meg lehet előzni némi odafigyeléssel és rendszeres ellenőrzéssel. Azonban vannak olyan esetek is, amikor megtörténik a baj és otthonunk lefolyói iszonyatos bűzt árasztanak.

Érdekel, elolvasom

Duguláselhárítás házilag vagy szakemberrel?

Gondot okoz, hogy maradéktalanul lefolyjon a szennyvíz a mosogatóból? Esetleg folyamatos dugulások nehezítik meg a fürdőszobai szaniterek használatát? Sokan megtapasztaljuk a mindennapokban, hogy a pumpálás ugyan időszakos megoldást jelent, de a probléma vissza-visszatér.

Érdekel, elolvasom

A csatornadugulást meg lehet előzni!

Ha volt már dolga otthonában dugulással, akkor pontosan tudja, hogy mennyi problémát képes okozni a jelenség a fürdőszobában, a konyhában, valamint a toalettben. Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a megelőzés fontosságára, hiszen ha odafigyel arra, mi kerül a lefolyóba, a csatornarendszer kevesebb eséllyel fog eldugulni.

Érdekel, elolvasom

A lefolyódugulás megelőzése

A lefolyódugulás igen nehéz probléma, legyen az a mosogató, zuhanytálca, WC, vagy fürdőkád lefolyója. A könnyebb dugulást otthon is meg tudjuk oldani egyedül jó esetben, ezért még nem érdemes szakemberhez fordulni, viszont a legjobb megoldás, mint mindig, a megelőzés.

Érdekel, elolvasom

A duguláselhárítás eszközei

Bármilyen vegyszer kipróbálása előtt az ember, szedje szét a szifont.  Először próbáljuk meg kitakarítani a szennyeződést manuálisan. Összeszerelésnél figyeljünk a tömítések rendjére. Ez követően jöhet a WC pumpa. Szorítsuk rá a nyílásra a pumpa fejét, majd húzzuk le a lefolyó nyílásáról, akkor a szivattyúhatás működéseképpen megszűnhet a dugulás a lefolyóban.

Érdekel, elolvasom

A dugulás-elhárítás folyamatai és jelentősége

A dugulás-elhárításnak meg van a maga jelentősége. Főleg, hogy nem egy egyszerű feladat, amit bárki könnyű szerrel el tudna végezni. Még ha különböző lefolyótisztítók is kaphatóak, és akár sűrített levegős dugulás-elhárítás is elérhető a piacon, ezeknek megvannak az előnyei és hátrányai egyaránt.

Érdekel, elolvasom

Duguláselhárítás és a szaktudás fontossága

A duguláselhárító szakemberek a tapasztalatot és a tudást ötvözve lépnek fel a probléma ellen. A duguláselhárítás tapasztalt szerelői A duguláselhárítás teljes területét olyan szerelők végzik a dugulások elhárítását, akinek a képesítése is megvan emellé, ám a tapasztalatnak sincsenek híján. A vízvezeték-szerelő, aki valóban kitűnő munkát végez, legyen szó akár kisebb, akár nagyobb dugulásról, a szakképzettsége […]

Érdekel, elolvasom

Falbontás nélkül

A duguláselhárítás területén tevékenykedő vízvezeték-szerelők úgy igyekeznek elhárítani a problémát, hogy ne kelljen falat is bontani mellé. A duguláselhárítás kerületben falbontás nélkül A duguláselhárító szakemberek folyamatosan továbbképzéseken vesznek részt. Mindezt annak érdekében, hogy a modernebb eszközöket ne csupán hírből ismerjék. A legtöbb ilyen eszköz célszerű használatát is el kell sajátítani, melyekre a továbbképzések alkalmával nyílik […]

Érdekel, elolvasom

Csőgörény használata

A duguláselhárítás során dolgozó vízvezeték-szerelők a legtöbb esetben csőgörényt alkalmaznak már a dugulás okának kiderítésére is. Csőgörény alkalmazása A duguláselhárítás területén lehetősége van olyan szakemberek szolgáltatását igénybe venni, akik a legkorszerűbb eszközökkel szállnak harcba az ádáz dugulással szemben. Már a dugulás okának kiderítése alkalmával is használják a csőgörényt. Kamerát szerelnek a végére, mellyel felderítik a […]

Érdekel, elolvasom