Duguláselhárítás Bp. - Pest megye
E-mail: info@dugulaselharitas-budapesten.net • Telefon: +36 30 277 1424

Lefolyó gondok megelőzése könnyen és egyszerűen

Bizonyára ön is tudja, hogy a dugulás megelőzhető, ha gyakran megtisztítja, vagy kicseréli a szifont, ha nem használ túl sok mosogatószert, ha szűrőt használ. Fontos, hogy a lefolyó mindig meg legyen tisztítva a vízkőtől, a lerakodott szappantól, zsiradékoktól és szennyeződésektől.

Érdekel, elolvasom

A nem működő lefolyó okai

Ha a lakásban dugulás keletkezik, akkor az emberek többségének fogalma sincs, hogy mit kellene tenni, ahhoz hogy a probléma megoldódjon. Tudni kell, hogy az üzletekben kapható vegyi tisztítószerek csak kárt okoznak, ha a dugulás már bekövetkezett.

Érdekel, elolvasom

A mosogatónál felmerülő gondok és orvoslásuk

Tudni kell, hogy a lefolyó dugulást nem csak a méreg drága tisztítószerekkel lehet elhárítani, hanem különböző házi praktikák által is. Mechanikus módszerek és az otthon található házi anyagok hatékonyabbnak bizonyultak, mint az üzletekben kapható tisztítószerek.

Érdekel, elolvasom

Megoldások lefolyó gondok esetén

A lefolyó dugulása megkeserítheti a mindennapokat, hiszen a probléma miatt használhatatlanná válik a konyha vagy a fürdőszoba. A legtöbben szakembert hívnak a dugulás elhárítása céljából, de tudni kell, hogy a probléma házi praktikák által is orvosolható.

Érdekel, elolvasom

Hogyan tisztítsunk ki egy U-alakú csövet?

Ha a mosogatója lassan ereszti le a vizet, nem kell már rögtön csatornatisztító folyadék után nyúlni, vagy felhívni a duguláselhárító szakembereket, hiszen lehet, hogy saját maga is ki tudja javítani a problémát, mindenféle speciális vízvezetékszerelői-készség vagy szerszámok nélkül. Amire szüksége lehet, az egy vödör vagy tál, és némi idő. Ha már egyszer kitisztított egy mosogatót, […]

Érdekel, elolvasom

Hatékony megoldások a WC gondok megszüntetéséhez

Az a rengeteg csapás ami manapság érheti az embert teljesen eltörpül amellett, mint amikor meglátjuk, hogy eldugult a WC, és nem lehet lehúzni azt. Ahogy a WC-ben levő víz egyre csak emelkedik, imádkozunk és reménykedünk abban, hogy a probléma valamilyen csoda folytán magától is megoldódik, az imák pedig megduplázódnak abban az esetben, ha valaki más […]

Érdekel, elolvasom

Ha nem jön víz a mosogatóból

Ha a mosogatóból nem jön víz, akkor annak a leggyakoribb oka az, hogy eldugult vagy problémák lehetnek a vízelvezető csatornával. A dugulás magába foglalhatja a mosogató lefolyótömlőjét, a légrést, a szemétlerakót és a mosogató lefolyóját is. Mindezeket a problémákat könnyű ellenőrizni, és ezeket ki is kell zárni még mielőtt szerelőhöz fordulna. Ha a konyhai mosogató […]

Érdekel, elolvasom

Fák gyökerei és a csatornavezetékek

A fa gyökereinek benövése a csatornavezetékekbe egy rejtélyes és titokzatos dolog, hiszen a föld alatt történik, ezért ez olyasvalami, amit szabad szemmel nem látunk, viszont a benőtt fagyökerek gondokat okozhatnak a WC-ben és az alagsort is feltölthetik vízzel, tehát mégis figyelemmel kell kísérni valahogyan azt, hogy mi történik a föld alatt.

Érdekel, elolvasom

A fürdőkád lefolyó problémáinak megszüntetése

A fürdőkád dugulása sajnos manapság igen gyakori, hiszen rengeteg kozmetikum maradék, szappanmaradék és kihullott hajszál kerül a fürdőkád lefolyójába, így rövid idő alatt kialakulhat a dugulás. A fürdőkádat viszont nem szoktak teljesen, csak részben eldugulni, ami azt jelenti, hogy napról napra lassabban folyik le a víz addig, amíg teljesen el nem dugul. Dugulás ellen viszont […]

Érdekel, elolvasom

Mit tegyünk, ha nem tudjuk lehúzni a WC-t?

Napjaink egyik legnagyobb rémálma az, hogy vendégségben vagyunk a mosdóban, használjuk a WC-t, de miután végeztünk nem tudjuk lehúzni azt. Igazán kellemetlen odamenni a házigazdához azzal, hogy dugulást okoztunk a WC-jében, viszont ha már megtörtént a baj, akkor megtehetünk 1-2 dolgot annak érdekében, hogy gyorsan orvosoljuk a problémát, hátha nem kell ezzel a kellemetlen témával […]

Érdekel, elolvasom

Mit ne dobjunk a lefolyóba?

Sajnos bele sem gondolnánk mennyi káros dolog kerül a lefolyóba, így dugulást okozva, viszont ha odafigyel, és nem dob dugulást okozó tárgyakat és anyagokat a lefolyóba, akkor egy komolyabb összeget is megspórolhat, hiszen a dugulás költséges lehet. Ha káros anyagok kerülnek a lefolyóba, akkor nemcsak dugulást, hanem komoly problémát is okozhat a vízhálózatban és a […]

Érdekel, elolvasom

Mindennapi dolgok, amik problémákat okoznak a lefolyórendszerben

A dugulások jelentik manapság a legkomolyabb vízvezeték problémákat, hiszen a dugulás mindennek az útjába áll, ha például mosogat, és dugulás van a mosogatóban, akkor nem megy le a víz a mosogatón, ha pedig a WC-ben keletkezett dugulás, akkor nem tudja lehúzni a WC-t, de az is előfordulhat, hogy zuhanyozni szeretne, de akkora a dugulás a […]

Érdekel, elolvasom

Spirál vagy szivattyú?

Sokszor feltevődik manapság az a kérdés, hogy duguláselhárításhoz melyik eszköz hatékonyabb, a spirál vagy éppen a szivattyú, és erre a kérdésre a válasz az, hogy minden attól függ, mekkora a probléma a lefolyóban. A spirál és a szivattyú is hasznos eszközök, hiszen hatékonyan végzik a dolgukat, de természetesen mindkét eszköznek van hátránya is.

Érdekel, elolvasom

Hogyan előzzük meg a bajt?

Az eldugult lefolyó egy valóságos rémálom mindenki számára, ráadásul mindig a legrosszabbkor jelentkeznek, és sajnos elég költségesek is lehetnek ha nem vigyázunk arra, hogy mi kerül le a lefolyón, nem is beszélve arról a kellemetlen szagról, ami a dugulással együtt jár. Duguláskor meg lehet próbálkozni néhány házi praktikával, de ha ezek nem használnak, akkor érdemes […]

Érdekel, elolvasom

Mikor tanácsos szerelőt hívni?

Nagyon sok esetben az embereknek olyan fajta meghibásodásokkal kell számolniuk, amelyek megakadályozzák azt, hogy zavartalanul használhassák a lakásukat. Ilyenkor lehet, hogy maguk is meg tudják oldani a fennálló problémát, ugyanakkor arra is nagyon sok példa van, hogy kénytelenek szerelők segítségét hívni.

Érdekel, elolvasom

Válasszuk a természetes módszert!

Az emberek nagyon sok fölösleges vegyszert használnak el nap, mint nap, holott nem lenne muszáj. Hogyha csak a takarítás felét is nézzük, akkor is nagyon sok olyan fölösleges vegyi anyag kerül a természetbe, a lefolyóba, és az emberi szervezetbe is, amelyeknek nem föltétlenül lenne muszáj.

Érdekel, elolvasom

Használjunk szódát és ecetet!

Amikor arról van szó, hogy valaki szeretné eltüntetni a lerakódásokat, piszkokat a lakásában, akkor mindenképpen tanácsos, hogyha első körben házi módszerekkel próbálkozik a vegyszerek használata mellett. Ez a természetvédelem, és a saját egészsége megóvása érdekében is egyaránt fontos.

Érdekel, elolvasom

Hogyan tisztítsunk lefolyót?

Az emberek, egészen addig nincsenek is tisztában a lakás bizonyos részeinek tisztán tartásával, amíg valami meg nem hibásodik. Ezek a meghibásodások, hogyha a lefolyó körül következnek be, akkor legtöbbször a dugulásoknak köszönhetőek, amelyeket azonban könnyedén orvosolhatunk, sőt, meg is előzhetünk.

Érdekel, elolvasom

Hogyan előzzük meg a zuhanyzófej gondokat?

Számos esetben az ember nem is gondolná, hogy mennyire sok dologra oda kell figyelni akkor, ha egy rendszerezett, igényes háztartást szeretne vezetni. Ilyen esetben nem elég, hogyha csak a felületes tisztításokra fektetjük a hangsúlyt, ugyanis szükség van a kisebb belső összetevők rendszeres kipucolására is.

Érdekel, elolvasom

A lefolyó meghibásodásának tünetei

Sokszor történik meg az emberekkel az, hogy a lakásukban meghibásodik valami. Ezek a meghibásodások nagyrészt akkor szoktak előfordulni, amikor egy bizonyos összetevő, vagy alkatrész túl réginek bizonyul, hogy ellássa az eredeti funkcióját.

Érdekel, elolvasom

A lefolyók rendszeres tisztítása

Nagyon sokszor történik meg az, hogy a lefolyónk eldugul, és ennek következtében nem tudjuk rendesen használni. A legjobb megoldás, hogyha megpróbáljuk ezt elkerülni, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne következhessen be. Azonban hogyha már megvan a probléma, abban az esetben is találhatunk rá megoldást.

Érdekel, elolvasom

Hogyan orvosoljuk a lefolyó problémáit?

Sokszor történik meg az, hogy az ember egy olyan lakásba költözik, amellyel kisebb, vagy nagyobb gondok adónak. Amikor erről van szó, az embernek két választása van: vagy megpróbálja maga orvosolni a problémát, vagy pedig szerelőt hív.

Érdekel, elolvasom

Mit tegyünk, ha a mosógép nem szívja a vizet?

A legtöbb háztartásban sajnos viszonylag gyakran megesik, hogy az elektromos készülékek meghibásodnak. Ez sajnos egy elkerülhetetlen jelenség, mert általában a következő két okból történik meg: az első, hogy túl régi a készülék, és a másik pedig, hogy túl új (az új elektromos készülékeket ugyanis úgy tervezik, hogy maximum öt évig teljesítsék jól a rendeltetésüket).

Érdekel, elolvasom

Hogyan cseréljük ki a konyhai lefolyócsövet?

Gyakran a nem hozzá értő ember tanácstalanul áll az előtt a kérdés előtt, hogy vajon hogyan is cseréljen ki bizonyos részeket, alkatrészeket a lakásban, hogyha azok meghibásodtak. Mások pedig már kiskoruktól nagyon jól értik ezeket, és elvégzik a munkálatokat minden különösebb bonyodalom nélkül is.

Érdekel, elolvasom

A kólával tényleg tisztíthatunk lefolyót?

Számos mítosz terjedt el a házi tisztítószerek alkalmazásával kapcsolatban, viszont ezek közül nagyon sokan igaznak is bizonyultak. A „házi” tisztítószerek alatt itt mindent érthetünk, amely nem tartozik a vegyi, direkt erre a célra kifejlesztett tisztításra alkalmas szerek csoportjába.

Érdekel, elolvasom

A lefolyó hibáinak jelei

Amikor az ember a fejébe veszi, hogy minden kis zugra odafigyel majd a lakásában, és mindent kordában tart, sokszor nincs olyan könnyű dolga, mint ahogy azt gondolná. Amikor valaki mindent kézben akar tartani, oda kell figyelnie az olyan egészen apró részletekre is, mint amilyen például a lefolyó, és az azzal kapcsolatos tartozékok.

Érdekel, elolvasom

A lefolyók rendszeres ellenőrzése

Normál esetben az emberek mindennapjai úgy telnek, hogy nem fordítanak különösebb figyelmet az olyan dolgokra, mint például a lefolyó állapotának felmérése. Ez természetes jelenség, azonban nem jelenti azt, hogy bizonyos időközönként ne kellene ezt a lépést is megtenni.

Érdekel, elolvasom

A kamerás csatornavizsgálat előnyei

Amikor nem az otthonunkban, hanem föld alatti csatornarendszerben van a baj, akkor a legjobb, hogyha azt olyan szakember vizsgálja meg, aki ért hozzá. Hiába hiszi azt magáról ilyenkor az ember, hogy meg tudja csinálni a munkát, sokszor egyáltalán nem ilyen egyszerű a helyzet!

Érdekel, elolvasom

Mit tegyünk az eldugult wc-vel?

Amikor valamilyen kellemetlen helyzet áll fenn a lakásban, legtöbbször meglehet azt oldani házi módszerekkel is. Azonban abban az esetben, amikor a probléma már súlyossá válik, semmiképpen nem szabad hanyagolni a dolgokat, és tanácsos, hogyha minél előbb szakértői segítséget hívunk.

Érdekel, elolvasom

Csatorna és vízvezeték ellenőrzés házilag

Számos ember annyira otthon van a lakással kapcsolatos dolgokban, hogy szinte egyáltalán nincs is szüksége arra, hogy szakembert hívjon, ha valami probléma adódik. Azonban ez sajnos viszonylag ritkán történik meg, és az esetek többségében az emberek szakértői segítséghez fordulnak a problémák fennállásakor. Mindenek előtt érdemes felmérni a helyzetet.

Érdekel, elolvasom

Szabad-e az edényeket a kagyló lefolyóba mosni?

Ha arra kíváncsi, hogy elmoshatja-e a maradékokkal teli tányérokat a kagyló fölött, akkor a rövid válasz az, hogy nem. Az az igazság, hogy folyadékokon kívül semmi sem szabad lemenjen a lefolyón, bár igazság szerint az olajt és a zsírt is távol kellene tartani tőle.

Érdekel, elolvasom

Lefolyó vészhelyzetek kisokos

Gyakran nehéz megmondani, hogy mennyire súlyos a hiba a lefolyóban, ezért a hiba egyetlen jele a kisebb-nagyobb dugulás lehet. A vízelvezető rendszerben viszont többféle jelet is észrevehetünk ami vészhelyzetre utal. Az egyik például az, hogy a víz nem folyik le szabadon.

Érdekel, elolvasom

A szeptikus tartály problémái

A szeptikus tartályokat a föld alatt helyezik el, és sok ember igazából nincs is tisztában a létezésükkel. Problémák viszont gyakran előfordulhatnak ezzel a tartállyal, amik sajnos elég költségesek is lehetnek.

Érdekel, elolvasom

A lefolyószűrők használatának fontossága

Amikor arra szeretne törekedni, hogy a lefolyója mindig tiszta legyen, és sose duguljon el, akkor nem árt, hogyha már az elején nagy figyelmet fordít néhány dologra, és megtesz minden szükséges óvintézkedést. Ehhez nem kell nagy befektetés, viszont folyamatosan kordában kell tartani a dolgokat.

Érdekel, elolvasom

A lefolyótisztítás alapvető módszerei

Gyakran történik meg az, főleg a régebbi lakásokban, hogy a lefolyó már nem funkcionál olyan jól, mint ahogyan azt az elején megszokhatta a lakó. Ez természetesen nem olyan nagy tragédia, hiszen a legtöbb esetben lehetőség van arra, hogy viszonylag egyszerűen eltüntessük a kellemetlen szennyeződéseket.

Érdekel, elolvasom

A csatornarendszer állapotának felmérése lakásvásárláskor

Nagyon sokan gondolnak erre a dologra, de amikor beköltöznek egy lakásba, nem csak a lakás belső lefolyóit érdemes megvizsgálni, hanem a külső csatornarendszert is. Gyakran fordul elő ugyanis, hogy a lakással semmilyen probléma nem lenne, de az utcai lefolyókkal annál is inkább, és ennek következtében kellemetlenségek adódnak.

Érdekel, elolvasom

A mosogatógép megfelelő tisztítása

Sokszor történik meg az, hogy a mindennapokban szükség lesz olyan konyhai eszközök használatára, mint amilyen például a mosogatógép. Ennek általában akkor érezheti az ember a legjobban az előnyét, amikor sok tagú család, vagy esetleg vendégek után kell mosogatni.

Érdekel, elolvasom

Mit tegyünk, ha nem folyik le a víz a tusolóban?

Egy lakás lefolyói sajnos nagyon gyakran eldugulhatnak, legfőképpen akkor, amikor az emberek nem vigyáznak rájuk megfelelőképpen. Sokszor csak azon múlik az egész, hogy van-e a lefolyókhoz téve egy kis műanyagból, vagy fémből készült szűrő, vagy pedig nincs.

Érdekel, elolvasom

A saját kezű lefolyó tisztítás alapja

Egyik legrosszabb dolog, ami az otthonunkban történhet, hogy dugulás keletkezik. Felszaporodhatnak a bacilusok és kellemtelen szagokat áraszt. Mielőtt szerelőt hívnánk győződjünk meg arról, hogy mi magunk nem tudjuk-e orvosolni a problémát.

Érdekel, elolvasom

Gyakori probléma a háztartásokban…

A háziasszonyok legnagyobb rémálma a dugulás. Egy dugulás soha sem jön jókor, de ha egy WC dugulásról van szó, akkor kifejezetten bosszantó. Lelkiismeretes takarítás mellett is gyakran jelentkezhet ez az undorító probléma.

Érdekel, elolvasom

Problémaelhárítás könnyedén, házilag

A csatornarendszer eltömődése rendkívül kellemetlen probléma. Történjen a ház bármely részén, gyors és egyszerű megoldást szeretnénk. Íme néhány könnyed tipp otthoni duguláselhárításra. Az eltömődött cső a múlté Habár a csatorna és csőrendszer kitakarítása nem egy túl nehéz feladat, igyekezzünk védőszemüveget és gumikesztyűt viselni. A háztartásokban első helyen a lefolyótisztító pumpák állnak, ha duguláselhárítás kerül szóba. […]

Érdekel, elolvasom

A fürdőszobai problémák megszüntetése

A fürdőszoba kádja is rengeteg hulladéknak és piszoknak van kitéve. A sok haj, szappanmaradvány és más szennyeződések könnyen elzárhatják a lefolyók útját. Mit tegyünk, ha nem távozik a kádból a víz? Ha nehézkesen vagy egyáltalán nem folyik le a kád vize, akkor valószínű, hogy eltömődött a lefolyó. Erre a problémára több megoldás is létezik. Mielőtt […]

Érdekel, elolvasom

Csőgörénnyel az elzáródások ellen

A csőgörény vagy csőtisztító spirál egyike a leghatékonyabb duguláselhárító eszközöknek. Mivel minden háztartásban előfordulhat a lefolyók dugulása, így célszerű minél előbb beszerezni egy lefolyótisztító spirált, valamely barkácsboltból. Hasznos szerszám minden háztartásban A lefolyók hatékony tisztítására és a dugulások elhárítására leginkább alkalmas eszköz a csőgörény. Ezeknek a duguláselhárító spiráloknak több fajtája sorakozik a polcokon. Először is […]

Érdekel, elolvasom

Csináld magad lefolyótisztítás

Az eltömődött lefolyók komoly gondokat tudnak képesek okozni a háztartásban. Legjobb, ha megtanuljuk, hogyan oldhatjuk meg mi magunk az ehhez hasonló problémákat. Hogyan takarítsd ki az eltömődött lefolyót? A házban bármely lefolyó eltömődhet, különböző okok miatt. Egyik talán leggyakoribb jelenség viszont a kád lefolyójának eldugulása. A szappanmaradványok, a haj és más szennyeződések könnyen összeragadhatnak és […]

Érdekel, elolvasom

Biztos, hogy a megfelelő lefolyó-pumpát használja?

A megfelelő pumpa kiválasztásával sokkal hatékonyabban tudjuk elhárítani a lefolyócsövek eldugulását. A duguláselhárító pumpa az egyik legegyszerűbben használható eszköz a lakás lefolyóinak tisztántartására. Milyen a jó duguláselhárító pumpa? Ha a lakásban dugulás probléma áll fenn, az első eszköz, amit kézbe veszünk az a pumpa. Legyen szó a toalett vagy más lefolyók eldugulásáról, a pumpa könnyedén […]

Érdekel, elolvasom

Az összegyülemlett hajszálak eltávolítása

A hajmosás és borotválkozás sokszor azt eredményezi, hogy a fürdőszobánkban a lefolyók eltömődnek ezek miatt, amit bizony minél előbb érdemes elhárítani. Hogyan oldhatjuk fel az összegyülemlett hajszálakat, amik a lefolyóban dugulást okoznak? A lefolyókban a hajszálakból egy gumó vagy háló keletkezik, ami idővel még magára gyűjti a szappan és fogkrém maradványokat, illetve még egyéb szennyeződéseket, […]

Érdekel, elolvasom

Az eldugult lefolyó első jelei

Gyakori probléma a lefolyó eldugulása, ezért legjobb, ha időben fel tudjuk ismerni a problémát. Így megelőzhetjük a komolyabb károkat. Emellett érdemes évente egyszer kitakarítani a csöveket. Árulkodó jelek A lefolyók csövének eldugulásának első jele lehet, hogy lassan folyik le a víz. A sok lefolyó szennyeződés, étel vagy szappanmaradék összetapadhat, ez miatt komoly dugulás alakulhat ki. […]

Érdekel, elolvasom

Amikor lassan folyik le a víz

Talán az egyik leggyakoribb vízvezeték-probléma, amikor túl lassan folyik le a víz a lefolyóba. Leggyakrabban ez a fürdőszobában fordul elő. Eldugult helyzet A mosdókat napi szinten használjuk, így nagy mennyiségű szennyeződés folyik át a lefolyóinkon. Ennek az egyetlen árnyoldala, hogy az a sok szennyeződés, törmelék és haj összegyűlhet és szép kis dugulást okozhat. A lefolyó […]

Érdekel, elolvasom

A zuhanyrózsa eltömődése

A toalettek és a lefolyók eldugulása gyakori eset. Tisztítással és karbantartással viszont könnyen kiküszöbölhető probléma. Amennyiben nem tartjuk rendben a fürdőszoba berendezéseit, elhasználódhatnak. Például a zuhanyrózsa is eltömődhet. A zuhanyfej tisztán tartása Amikor azt vesszük észre, hogy gyengén folyik a víz zuhanyzás közben, akkor valószínű, hogy eldugult a zuhanyrózsa. A vízkő egy idő után összegyűlhet […]

Érdekel, elolvasom

A víz leengedése a WC-ből probléma esetén

Lehet, találkozunk majd egy olyan esettel, hogy a toalettünkből le kell ereszteni a vizet. Ez nem egy bonyolult munka, többféleképp is elvégezhető, mindenki képes lehet rá. Hogyan ereszthetjük le a vizet a WC-csészéből? Az első lépés, a WC víz leeresztéséhez, hogy kapcsoljuk ki annak vízellátást, és engedjük ki a tartályban lévő vizet. Keressük meg a […]

Érdekel, elolvasom

A szennyvízelvezető csatorna elzáródása

Egy háztartásban a szennyvízelvezető csatorna dugulása igen nagy problémát jelent, sőt ez még egészségügyi problémákat is okozhat. A szennyvízelvezető dugulásának elhárítása A csatornarendszer eltömődését úgy vehetjük észre, hogy a lefolyó víz, egy másik vízvezetéken keresztül visszajut, mivel ilyenkor nincs hová mennie. Ha ilyesmit tapasztalna, semmiképp se használja a lakásban lévő egyik lefolyót sem, még a […]

Érdekel, elolvasom

A mosógép lefolyócső eltömődése

Ha a mosógép vize nem távozik a megszokott útvonalon és elárasztja a fürdőszobát vagy a mosókonyhát nagyobb károkra is számíthatunk. Ilyenkor legjobb, ha minél előbb megtaláljuk a baj forrását. Eldugulhat a mosógép lefolyócsöve? Amennyiben a mosógép vize nem folyik le, megeshet, hogy eldugult a lefolyócső. Az eltömődést többféle szennyeződés okozhatja. A dugulás gátolja a víz […]

Érdekel, elolvasom

A lefolyótisztító készítményekről

A lefolyótisztító szerek használata elég veszélyes, mivel mérgezőek, és olyan maró hatással bírnak, ami égési sérüléseket is okozhat. Ezek mellett nem is mindegyikük hatékony, valamint a sok használattal kárt tehetünk a csövekben is. Hogyan készíthetünk házilag lefolyótisztítót? Ha egy boltban vásárolt lefolyótisztító szert beleöntünk a mosogatóba, ami tele van vízzel, nem kapunk mást, mint egy […]

Érdekel, elolvasom

A lefolyócsövek rejtélyei

Az eldugult vagy eltömődött csatornák nagy gondot okoznak a háztartásban. Elszaporodnak a baktériumok és kórokozók, kellemetlen szagok lepik el a lakást és sok más kellemetlenség is adódhat ez ügyben. A csatornák karbantartása és duguláselhárítása Ha a lefolyóink nincsenek eldugulva, akkor is érdemes évente legalább egyszer egy alapos takarítást végezni. Év közben pedig nem feledkezhetünk meg […]

Érdekel, elolvasom

A lefolyó rendszeres karbantartása fontos!

Pár egyszerű karbantartási lépéssel elkerülhető a lefolyó eldugulása. Ennek elmulasztásával előfordulhat, hogy a szennyvízelvezetőnk teljesen elzáródik, és bizony szakembert kell hívnunk, valamint sok bosszúsággal is kell szembe néznünk. A dugulás elkerülése érdekében rendszeresen tisztítsa lefolyóit A lefolyócső eldugulása sohasem jókor történik, és bizony ennek a problémának a megoldása anyagi ráfordítást igényel, ezek mellett az időnkből […]

Érdekel, elolvasom

A lefolyó tisztításának legegyszerűbb módja

A lefolyók eldugulása a háztartásban előforduló problémák közül a leggyakoribb. Egy duguláselhárító szakember munkájáért sok pénzt odafizethetünk, ezért felkeresése előtt próbáljuk meg mi magunk elintézni a dolgot. Tuti módszer a duguláselhárításra Lassan vagy egyáltalán nem folyik le a víz? Nem gond. Hárítsuk el a dugulást anélkül, hogy komoly összegeket fizetnénk! Néhány egyszerű lépést követve megoldhatjuk […]

Érdekel, elolvasom

A kád lefolyó hatékonnyá tétele

A kád eltömődésének első jelei között szerepel a kellemetlen szag áramlása a lefolyócsőből és a nehezen lefolyó víz. A lefolyót több dolog is eltömítheti. Ha eltömődik a kád lefolyója… A kád lefolyójának eltömődése komoly gondot okozhat. Mivel nap mint nap használjuk, ezért érdemes minél hamarabb megoldani a problémát. Az egész gond egy nagy adag hajjal, […]

Érdekel, elolvasom

A hatékony problémamegoldás módszerei

Mára sajnos egyre gyakoribb eset a lefolyók eldugulása. Gyakran a papír, haj , szappanmaradékok és más szennyeződések okozzák. Mit tegyünk, ha megtörtént a baj? Hatásos módszerek Első és talán legfontosabb dolog, amit kiemelhetünk, ha duguláselhárításról beszélünk, hogy próbáljuk megelőzni a bajt. Ugyanis sokkal egyszerűbb némi időt fektetni a csövek tisztántartására és karbantartására, mint a makacs […]

Érdekel, elolvasom

A csőkígyós problémaelhárítás

Ha eldugult a lakásában egy lefolyó és a lefolyótisztító pumpával nem volt szerencsénk, kezdjünk hozzá a probléma megoldásához, használjunk csőkígyót, vagy vízelvezető kígyót. Dugulás elhárítása csőkígyóval A csőkígyók különböző típusban és méretben kaphatóak, mindegyiknek megvan, hogy milyen típusú lefolyóhoz passzol, WC-hez, kádhoz, illetve mosogatóhoz vagy mosdóhoz. Függetlenül attól, hogy milyen típust, és hogy mihez használjuk, […]

Érdekel, elolvasom

A csőgörény és típusai

A dugulást elhárító csőgörény több típusúak lehetnek, kezdve az egyszerű kézi modellektől, egészen a nagy teljesítményű motor meghajtásúig. A csőgörény típusai A több típusú csőgörénye, azért van szükség, mivel minden csatorna más, például nem egyformák a WC-, mosdó-, kád- vagy a mosogató lefolyói. Még a vízvezeték szerelők több csőgörénnyel rendelkeznek, addig a háztartásokban elegendő, ha […]

Érdekel, elolvasom
Page 1 of 2