Hogyan kell megfelelő módon kiépíteni egy szennyvízcsatorna hálózatot?

A csatorna megfelelő gravitációs lejtése fontos, hogy a folyadékok simán áramolhassanak, ami segíti a szilárd anyagok szállításában dugulás nélkül. A túl lapos cső megakadályozza a hulladék megfelelő áramlását. A vízelvezető csöveket általában a legkisebb megengedett lejtőn működtetik úgy, hogy a mennyezet a lehető legmagasabban legyen.

A megfelelő lejtés kiépítésének kezdeti lépései

A nagy szennyvízcsatornákhoz számítások szükségesek, hogy meghatározható legyen a megfelelő lejtés. A csatornahálózatot általában úgy kell megtervezni, hogy a csúcs száraz időjárási körülmények között 60 cm / másodperc áramlási sebességgel rendelkezzen. Az áramlási sebességeket általában másodpercenként 300 cm alatt tartják. A 300 cm / másodpercnél nagyobb padlószint esetén a csöveket horgonyokkal vagy más módon kell lejteni, hogy megakadályozzák a cső eltolását. A szennyvízcsövet a megfelelő lejtéssel kell gondosan felszerelni. A telepítési módszer és folyamat szinte teljesen megegyezik a csővezetékek vagy csatornák minden típusával. A csatorna anyagától függően a dolgok könnyebbek vagy bonyolultabbak lehetnek, mivel a telepítési folyamat nagyobb kihívást jelenthet, több felszerelésre és munkaerőre is szükség lehet ahhoz, hogy a csatorna a megfelelő szögben álljon.

Szennyvízcsatorna

Szennyvízcsatorna

A kezdéshez meg kell határoznia, hogy milyen messzire kell elérjen a cső, és meg kell határoznia azt a magasságot, amelyen a cső csatlakozik az adott rögzítőhöz, vagy hogy csatlakozik-e egy másik csőhöz. Egy másik fontos elem a végső telepítési magasság meghatározás és ilyenkor mind a kezdeti, mind a végleges emelkedést is meg kell határozni. A csatlakozó cső belsejét meg kell mérni, közvetlenül a cső közepén. Most, hogy mindkét emelkedés és a csőhosszúság is megvan, számolni kell a csatornacső pályájával vagy lejtésével. Vonja le mindkét magasságot, és ossza el a cső hosszát a magasságkülönbségre, és ez alapján induljon el.