Bizonyára ön is tudja, hogy a dugulás megelőzhető, ha gyakran megtisztítja, vagy kicseréli a szifont, ha nem használ túl sok mosogatószert, ha szűrőt használ. Fontos, hogy a lefolyó mindig meg legyen tisztítva a vízkőtől, a lerakodott szappantól, zsiradékoktól és szennyeződésektől.

A lefolyó gondok gyakori jelei

Ha a dugulás bekövetkezett, akkor ajánlott forró vizet önteni a lefolyóba, vagy pumpát használni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a WC dugulás a legkönnyebben a pezsgő tablettával hárítható el. Minden háztartásban megtalálható a só és az ecet, tudni kell, hogy ezek felhasználhatóak, ha a dugulás jeleit fedezi fel. A lefolyó eldugulása megakadályozza, hogy használni tudjuk a fürdőszobát vagy konyhát, azonban ha oda figyelünk arra, hogy mi kerül a lefolyóba, akkor elkerülhetjük a problémát.

Lefolyó gondok jelei

Lefolyó gondok jelei

Lényegesen fontos, hogy a vattát, zsebkendőt, egészségügyi kellékeket ne a WC-be dobjuk, mert ezek azonnal dugulást tudnak okozni. A hajfogó óriási előnye, hogy megakadályozza a haj lefolyóba kerülését, és ezzel egyidejűleg a dugulást is. Ha a lakásban emésztőszagot érez, akkor valószínű, hogy kialakulóban van a dugulás a konyhában vagy a fürdőszobában. Ha a víz leengedésekor furcsa hangokat hall, akkor érdemes mihamarabb tenni valamit a dugulás kialakulása ellen. A duguláselhárító szakemberek rövid időn belül megoldják a duguláshoz kapcsolódó problémákat.