Rengeteg ember megtapasztalta már, hogy a konyhában vagy a fürdőszobában keletkezett dugulás milyen kellemetlen tud lenni. A probléma miatt bosszantó lesz a mosogatás, fürdés, és a lakásban kellemetlen szagok keletkezhetnek.

Nagyszerű házi praktikák dugulás esetén

Tudni kell, hogy a dugulás elhárítható házi praktikák által is, és így pénzt spórolhat meg. A legelső lépés, hogy az eldugult lefolyóba öntsön forrásban levő vizet, de ügyeljen arra, hogy nehogy leforrázza a bőrét. Ha a WC-ben keletkezett dugulás, akkor dobjon a WC csészébe két darab pezsgőtablettát, majd kis idő eltelte után használhatóvá válik a WC. A pumpa segít abban, hogy a lefolyóban levő szennyeződést elmozdítsuk.  Bizonyára ön is tudja, hogy az ecet kiváló vízkő oldó, ezért használható a dugulás elhárítása céljából is, de fontos, hogy forró ecetet használjon, és alaposan szellőztessen.

Lefolyó tisztántartás

Lefolyó tisztántartás

Ha szódabikarbónát szór a lefolyóba, majd ecettel öblíti le, akkor a pezsgésnek köszönhetően megszűnhet a dugulás. A bórax is hatásosnak bizonyult, de fontos, hogy végezzünk forró, majd hideg vizes öblítést is. Ha az összegyűjtött házi módszerek egyikével sem sikerül a problémát megoldani, akkor mihamarabb szakképzett vízvezeték szerelőtől kell segítséget kérni. Érdemes kipróbálni azokat a szuper módszereket, amelyek segítenek megelőzni, hogy a lefolyó vagy a WC csésze elduguljon a szennyeződésektől.