A rendszeres csatornatisztítás fontos minden lakás vagy cég számára. Az egész vízelvezető rendszer célja, hogy hatékonyan ártalmatlanítsa a szennyvizet, mert ha az felgyülemlik, akkor nehézzé vagy lehetetlenné teszi a víz áthaladását a csöveken. A tiszta csatornákban gondtalanul és megfelelően dolgozhatnak a vízvezetékek. Ha figyelmen kívül hagyja, hogy a csatornába felhalmozódás került, akkor eltömődhet és dugulás következik be, ami komoly problémát jelent számukra.

Mit tehet a rendszeres csatornatisztítás érdekében?

Bizonyos esetekben a vízvezeték nyomásának mérséklését okozhatja a dugulás, ami olyan súlyos problémákat okoz, mint a repedt vagy elszakadt csövek. A leggyakoribb dugulások általában a mosogatóknál, a WC-knél, a zuhanycsatornánál, a szennyvízelvezető csatornáknál, a tetőcsatornánál és az ajtócsöveknél keletkeznek. A konyhai eltömődések főbb bűnösei az élelmiszer-részecskékből és a zsírokból származnak, a zuhanylefolyót pedig  leginkább szappannal és hajjal lehet eltömíteni. A WC-ket könnyen lehet takarítani olyan papírtörülközőkkel, amelyek nem szakadnak fel a vízben, mint a WC-papír ami szintén dugulást okozna. A tetőcsatornát is évente kétszer meg kell tisztítani. Ha figyelmen kívül hagyja a tisztítást, akkor a víz súlya miatt ereszkedhet a tető és össze is omolhat, ezzel pedig károsíthatja házát.

Csatornatisztítás

Csatornatisztítás

Használjon csatornarendszer szűrőket, ezek megállítják a szappanhabot, a hajat és a többi  kozmetikumot  hogy ne jussanak be a lefolyóba és nehogy lerakódjanak. Ne engedje hogy vegyi anyagok kerüljenek a lefolyóba! Ez magában foglalja a festékeket, a vegyszereket és a festékhígítót, hiszen ezek kárt okozhatnak a csövekben. Soha ne engedje, hogy zsír kerüljön le a lefolyóba, hiszen ez megnehezíti a legkeményebb szennyvíztisztító munkát is. Rendszeresen tisztítsa meg az összes csatornát enyhe forró vízzel és ez megoldás lesz majd minden problémára.