Szifon tisztítása szakember által

Míg a csatornák olyan csövek, amelyek közvetítik a vizet, még két tisztítási projekt sem azonos. A kihívások lehetnek a csatorna alakjai és méretei, vagy a szennyeződések szintje miatt jöhetnek szóba A törmelék lehet könnyű és nagyon könnyen lerakódó, vagy lehet rendkívül kemény és kompakt is, és sok erőfeszítést igényel az eltávolítása.  A kihíváshoz hozzátartozik az a lehetőség, hogy az elérési hossz nagyon hosszú lehet, és a hozzáférés így nehézkes. Ezeknek a kihívásoknak az összege gyakran szinte lehetetlenné teszi a feladatot.

Lazítani kell a törmeléken

A nehéz tisztítási feladatok listájának első pontja szifon tisztítás lenne. Jellemzően ezeket a szerkezetek kiveszik a rendszerből és megtisztítják őket. A szifon javítása gyakran költséges és nem mindig megvalósítható, mivel gyakran forgalmas utakon vagy folyami keresztezések alatt helyezkednek el. Ha egy struktúra egy államközi autópálya alatt helyezkedik el, akkor viszont nincs más lehetőség, a szifont meg kellett tisztítani.  A normál törmelék (homok és kavics) mellett nagy mennyiségű szemét is felgyűlhet, amely a folyó patakjaiból és vízelvezető csatornáiból áramlik. Vannak olyan rönkök is, amelyek a befolyó kamrában a különféle nagy átmérőjű bemeneti csöveken keresztül kerültek ebe a rendszerbe.

Szifon tisztítása

Szifon tisztítása

Ezeknek a rönköknek még a végtagjaik is vannak, és a láncfűrészekkel végül ki kell vágni őket a csőből. A szemét és a zöld hulladék annyira bőséges is lehet, hogy további szűrőeszközöket kell összekötni, hogy ezeket a dolgokat kiszűrjék, és ne kerüljenek vissza a rendszerbe. A törmeléket lazítják, felfüggesztik és behúzták a hozzáférési pontra nagynyomású víz alkalmazásával. Minden hozzáférési pontnál minden anyagot porszívóznak hacsak nem volt túl nagy ahhoz, hogy a vákuumcsőbe illeszkedjen (mint például a rönkök). A nagy törmelékeket kagylóval vagy csörlővel lehet eltávolítani. Ezekhez a komoly munkákhoz viszont minden esetben szakember segítségét kell kérni.