Csatornatisztítás tippek és ötletek

A vegyszerek, az élelmiszertermékek felhalmozódása és a zsírok felhalmozódása a háztartásokban a csatornában keletkezett dugulások leggyakoribb okai. A legrosszabb esetben ezek az eltömődések professzionális tisztítást igényelnek, vagy akár javítást is a csatornában, ami bizonyos költségkeretek vagy vízvezeték-rendszerek miatt nem lehetséges. A legkedvezőbb esetben azonban lehet, hogy megszüntetheti ezeket a dugulásokat több otthoni módszerrel és eszközzel, mielőtt csatornatisztító szakemberhez fordulna.

Csatornatisztítás saját eszközökkel

Az egyszerűsége miatt gyakran figyelmen kívül hagyják, de néha egy egyszerű melegvizes tisztítás lehet minden eldugult vagy piszkos csatornának a legjobb megoldása. A lefolyócsövek forró vízzel történő öblítése gyakran feloldja a csatornában az eltömődött anyagokat és a víznyomás, az erő és a hő egyszerű hatékonyan együttműködik. A legjobb eredmény érdekében kb. 15 percig hagyja a forró vizet az eldugult csatornában. Ha mindez megfelelően működik, akkor a víz hője és ereje eloszlatja a vízelvezetést befolyásoló összes dugulást, és a csöveket optimális munkakörülmények közé állítja vissza.

Csatornatisztítás

Csatornatisztítás

Mielőtt kimenne és megvásárolná a csatorna tisztítóeszközeit, vagy szakképzett vízvezeték-szerelőt hív ki a csatornák tisztításához, nézzen szét otthon, lehet hogy megvannak már azok az eszközök amik a csatorna tisztításhoz szükségesek, ezért próbálja meg ezeket az eszközöket az egyszerű, gyors leeresztőcső-javítások elvégzésére. A már meglévő fürdőszobai dugattyú tökéletes megoldás lehet az eldugult vagy rosszul működő csatornák számára. Még hatékonyabb a mosdókagylókhoz specialis mosogató dugók, amelyek optimális terveket kínálnak a mosogatós alkalmazásokhoz. Bármelyik dugattyú is van kéznél, a vízelvezetés technikája lényegében ugyanaz: csak takarja le a teljes ürítőnyílást a dugattyúval, és folyamatosan, folyamatosan, folyamatosan mozgassa 1-2 percig.