A házi csatornatisztítás komoly veszélyekkel járhat, hiszen nincs mindenkinek vízvezetékszerelő tapasztalata, ezért ha házi praktikákkal próbálkozunk, akkor az is előfordulhat, hogy még nagyobb kárt teszünk a csatornában, így pedig komoly költségekbe ütközhetünk, hiszen lehet hogy egy komolyabb javítást kell majd igényelni, de az is megtörténhet, hogy a teljes csatornarendszert ki kell cserélni egy mellényúlás miatt.

A szivárgó csövekkel forduljon szakemberhez

Semmi sem rosszabb, mint egy csatornadugulás: a nyers szennyvíz szaga és látványa, amely bekerül az otthonába bárkiben félelmet okozhat. Határozottan stresszes idő, amikor csatornahibával áll szemben és előfordulhat, hogy nem tudja, mit kezdjen ezzel. Ilyenkor nem szabad a saját feje után mennie, hiszen nagyobb károkat okozhat, forduljon először egy profi duguláselhárítóhoz, aki majd megold minden problémát. Vegyszerekkel is felesleges próbálkozni, hiszen bár elsőre hasznosnak tűnhetnek, hosszútávon kárt tehetnek a csatornában és a csövekben is, ezért ezeket a vegyszereket érdemes messziről elkerülni.  Mivel a szennyvízelvezető csatornájuknak a legközvetlenebb útvonala van, egy eltömődött vagy elakadt WC néha az első jelzés, hogy valahol csatornaproblémája van. Próbálja kiöblíteni a WC-ket, és jegyezze fel, mi történik. Ha a víz feljön a zuhanyzónál, akkor azonnal szerelőt kell hívni.

Csatornatisztítás

Csatornatisztítás

Ha szivárgó vagy felszakított csöveket tapasztal, akkor is hívjon fel egy szerelőt. Télen a lefagyott és kirepedt csövek problémát jelenthetnek. Hívjon egy szakembert hogy a csöveket rögzítsék és a víz újra gondtalanul áramolhasson. A szivárgó csövek komoly károkat okozhatnak az otthonban, ezért fontos, hogy a lehető leghamarabb gondoskodjanak róluk. Nem szabad házi praktikákkal próbálkozni ha szivárgó csövekről van szó, mert a nem hozzáértő kezek még több problémát okozhatnak a csövekben ami csak további gondokat okozna a csatornarendszerben.