Az eldugult lefolyók az egyik leggyakoribb háztartási problémák közé tartoznak. Továbbá mindenki retteg tőle, és mindenki legszívesebben elkerülné, hiszen igen sok kellemetlenséget okozhat, ha pl. a fürdőszobánkat nem tudjuk rendeltetés szerint használni nap, mint nap.

Pár jó tanács ennek elkerülése érdekében!

Az egyik leggyakoribb problémaforrás a fürdőszobai, illetve konyhai lefolyó. Néha akarva és akaratlanul is olyan dolgok kerülnek a lefolyóba, melyeknek hosszadalmas idő kell, hogy onnan eltávozzanak. Vagy sajnos az is megesik, hogy véglegesen fennakadnak és elzárják a vezetékeket. Ilyen következik az, hogy lerakódások sokszor orrfacsaró bűzzel járnak, melyek nagyon kellemetlenek lehetnek. Az ilyen dolgok elkerülése érdekében nem tehetünk mást, mint hogy kicsit tudatosabban járunk el, és az oda nem illő dolgokat a kukába dobjuk. A konyhában és a fürdőszobában is nagy segítség lehet az erre kifejlesztett szűrők, melyek megakadályozzák a nagyobb szennyeződések bejutását a vezetékekbe. Szintén nagyon kellemetlen lehet, ha az otthonunkban található WC dugul el.

Fürdőszobai lefolyó dugulás

Fürdőszobai lefolyó dugulás

Ennek megelőzését legkönnyebben úgy érhetjük el, ha a fürdőszobai hulladék számára elhelyezünk egy szemetest. A higiéniai termékek, a haj, a WC papír guriga ezek mind, olyan tárgyak melyek nem tudnak kellően feloldódni és dugulást okozhatnak. Ráadásul próbáljuk a WC-től távol tartani a pipere dolgainkat, mivel némely olyan apró, hogy észre sem vesszük, hogy eltűnt, csak már, ha dugulás keletkezett. A tusolóban, legtöbb esetben a haj és a szőrszállak, melyek problémát szoktak okozni. Amennyiben akaratunk ellenére is dugulással kell szembe néznünk, akkor a legtöbb esetben a házi praktikák jelenthetnek megoldást. Melyek nem csak a dugulást hárítják el, de fertőtlenítő hatással is rendelkeznek. Ilyenek a szódabikarbóna, ecet, és a citrom.