Hogyan tartsa tisztán otthona csatornarendszerét?

A lassú vagy eltömődött csatornák megelőzésének egyik leghatékonyabb módja, hogy óvatosak legyenek azzal kapcsolatban, amit leengednek a lefolyón. A főzőzsír, a kávézacc, a haj és a szappanos maradékok a lefolyó négy legnagyobb ellensége. Tegyen meg mindent, amit csak tud, hogy elkerülje az ilyen elemek bekerülését a csatornába. Most pedig azt is megtudhatja, hogy ezt hogyan teheti meg.

A legjobb praktikák a csatornarendszer tisztítása érdekében

Tegye a főzőzsírt egy régi kávéskannába vagy kartonpapír tartályba. Ezután dobja el a szemetesbe. Dobja ki a kávézaccot a szemetesbe és ne a mosogatókagylóba öntse. Használjon szűrőt vagy vízelvezető rácsot a lefolyó nyílásának lefedésére, és minimalizálja a haj és a szappan okozta problémákat. Álljon meg a helyi vízvezeték-ellátó boltban, hogy tanulmányozza a megfelelő felszerelést. Vegyen egy képet a lefolyórendszerről, hogy jobban megérthesse mi történik a csatornarendszerben. A legtöbb szűrőt és rácsot egyszerűen fel lehet helyezni a lefolyókra és ezek csodákra képesek.

Csatornarendszer

Csatornarendszer

A mosogatóba öntsön forró vizet minden használat után. A forró víz az olajtermékekben lévő olajokat a lefolyóban felbontja, és nem hagyja hogy a csövek belső felületén lerakódjanak ami lelassulást okozhat, és dugulást is. Dobjon egy marék szódabikarbónát a lefolyóba, és forró vizet küldjön utána. A szódabikarbóna egy fantasztikus tisztítószer, és kiválóan alkalmas a kellemetlen szagok felszívására, és a csatorna olyan lesz mint új korában. Öntsön egy csésze ecetet a lefolyóba és hagyja 30 percig ülni; majd ez után is küldjön forró vizet. Az ecet ecetsavat tartalmat amely kiváló szerves oldószerként szolgál a szerves lerakódás megszüntetésében. Ha önnél is gyakran fordul elő dugulás, akkor akár rendszeresen is kipróbálhatja a szódabikarbónás megoldást és nemcsak a mosogatónál, hanem a zuhanyzónál és a WC-nél is hatékony lehet majd.