Természetes mosogató tisztító a lefolyó karbantartására

Ha az edények már kezdenek sorban állni a mosogatókagylóban és ha a maradékok, a szószok és a különböző olajok lefolynak mosogatás közben, akkor ennek a konyhai mosogató fogja meginni a levét. Nem lenne csodálatos, ha újjá varázsolhatná konyhai mosogatóját? Nos, a következő trükkökkel erre is lesz lehetősége, csak próbálja ki mindet és nem fogja megbánni!

Citrommal a lefolyó tisztításáért

Első lépésben készítsen egy természetes mosogató tisztítót, amihez nem lesz szüksége csak szódabikarbónára, konyhai sóra, valamint egy cukortartóra. Ez a kombináció csodákat művel a vízkővel, a tea- és a kávéfoltokkal is, tehát a mosogató újra csillogni villogni fog. Érdemes félretenni a régi fogkeféket is, hiszen semmi sem annyira hatékony, mint a fogkefe, hiszen vékony testével bármelyik lefolyóba befér, és csodásan eltávolít minden szennyeződést a lefolyó oldaláról. Használhatja a fogkeféket a legapróbb rések kitakarításához akár a vízcsapban is. A fogkefék eltávolítanak minden szennyeződést, vízkövet és egyebet is ami a lefolyóban lapul. Amikor a sűrű vízkőről van szó, akkor előfordulhat, hogy a gyors javítás nem elegendő. Nos, van egy olyan megoldásunk, amely pár óra múlva mágikusan hat, anélkül, hogy bármilyen erőfeszítést igényelne, ez a megoldás pedig a citrom.

Citrom - lefolyó

Citrom – lefolyó

A citrom savas tulajdonságai ideálisak ahhoz, hogy feloldják a lefolyóban a legmakacsabb vízkövet is. Vágjon el egy citromot, majd dörzsölje be vele a lefolyót különös figyelmet fordítva a vízköves területekre. Hagyja így két órán keresztül majd öblítse le és szárítsa meg azt. Meg fog lepődni azon, hogy milyen erős lehet ez a természetes megoldás. Talán a legegyszerűbb és legnyilvánvalóbb tipp a lefolyó megfelelő tisztításához az, hogy soha ne hagyja, hogy igazán elfajuljon a helyzet. Ha már azon fáradozik, hogy az edényeket minden nap elmossa, akkor a konyhai mosogató lefolyója is megérdemli az időszakos törődést, hogy később ne kelljen erre feleslegesen költenie.