A womás csatornatisztítás egyik legnagyobb előnye, hogy képes egyszer s mindenkorra véget vetni a dugulsnak. Egyáltalán nem véletlen ez, hiszen a womás elhárítás a legelterjedtebb technológia amikor a dugulásokra kerül a sor. A womás elhárítás nem jelent megoldást semmilyen szerkezeti problémára, például a csatornacső törése, vagy a nem megfelelően kiépített csatornahálózathoz, ilyenkor magát a szerkezeti hibát kell megszüntetni.

A woma elhárító gépek részei

A víznek hatalmas ereje van és akár nagy dolgokat is képes megmozgatni, átrendezni. Ez az erő az, amit a womás csatornatisztítás során sűríteni lehet az erre speciálisan kifejlesztett berendezések segítségével. A woma csatornatisztító gép akár 160-180 bar víznyomást s tud produkálni és néhány perc alatt nagyobb energiát hoz létre, mint a leghatalmasabb folyó. A woma szivattyú a rendszer vízzel való ellátásáról is gondoskodik, az acélbetétes biztonsági tömlő végighalad az érintett csatornaszakaszon és a woma gép fejei biztosítják, hogy a legextrémebb esetekben is megszűnjön a dugulás, akkor is, ha gyökerek nőnek a csatornába.

Womás elhárítás

Womás elhárítás

A woma csatornatisztító gép legfontosabb része egy diesellel, vagy benzinnel működő motor, egy woma szivattyú, ami a tartályból, vagy a vízvezetékből képes a vizet a rendszerbe keringetni, a biztonsági tömlő és a végén található woma fej. Ez a fej nyomja ki a vizet magából, és lehetnek speciálisan kiképzett verziói is léteznek, amelyek a csatornából a nagyobb törmelékeket és gyökereket is képesek eltávolítani. A hivatásos woma csatornatisztító eljáráshoz, szükség esetén még agresszív tisztító szereket is bátran párosítani lehet, de ez csak nyomós ok miatt vethető be,hogy környezetünket kíméljük. A 160-180 bar nyomás önmagában is hatalmas mechanikai tisztító hatást generál, ami bármilyen komoly dugulást is képes azonnal megszüntetni, ezért érdemes kipróbálni ezt a technológiát.