Lehet, találkozunk majd egy olyan esettel, hogy a toalettünkből le kell ereszteni a vizet. Ez nem egy bonyolult munka, többféleképp is elvégezhető, mindenki képes lehet rá.

Hogyan ereszthetjük le a vizet a WC-csészéből?

Az első lépés, a WC víz leeresztéséhez, hogy kapcsoljuk ki annak vízellátást, és engedjük ki a tartályban lévő vizet. Keressük meg a lefújó szelepet, ami leginkább kerek alakú fogantyúval van ellátva, a vízcső alatt vagy mögött található. Fordítsuk el a kart az óramutató járásával megegyező irányba addig, amíg nem szorul. Ezután indítsuk meg az öblítést, a kart addig tartsuk lenyomva, míg a tartály ki nem ürül. Amennyiben nem sikerült teljesen kiüríteni a tartályt, megállíthatjuk a belőle való vízáramlást úgy, hogy a tartály alján található golyót elmozdítjuk. Ezután már hozzákezdhetünk a WC-tálból a víz eltávolításához.

WC dugulás

WC dugulás

Erre alkalmazhatjuk a szivattyús módszert, melyhez ajánlatos gumikesztyűt használni. A szivattyúzáshoz egy rövid, rugalmas tömlőre lesz szükség, amit nyugodtan bepiszkolhatunk. Ezt a módszert csak akkor alkalmazhatjuk, ha nincs papír, vagy más anyag a tálban. Töltsük fel teljesen a tömlőt vízzel a mosdóból vagy a kádból, majd mindkét végét befogva a hüvelykujjunkkal, hogy bent maradjon a víz, tegyük az egyik végét a WC-be, a másikat pedig egy vödörbe. Figyeljünk arra, hogy a vödör alacsonyabban legyen. A másik módszer a szivacsos változat. Ezt alkalmazhatjuk a WC tálnál és a tartálynál is. Viseljünk itt is gumikesztyűt. Tegyük a szivacsot a vízbe, majd ha jól megszívta magát, csavarjuk ki a vödörbe.