A trisót ma már kevesen ismerik, noha egykoron a tisztítószerek egyik alapanyaga volt. Később beszüntették az ilyen jellegű alkalmazását, mivel a természetes vizekbe kerülve algásodást okoz, így biológiai problémák előidézője lehet.

Ez nem jelenti azonban, hogy nem vehetjük hasznát a duguláselhárításban. A trisó is az úgynevezett „filléres” duguláselhárító praktikák sorába tartozik; egy fél kilós vagy egykilós kiszerelést megvásárolhatunk egy csésze kávé árán.

A trisó erős zsíroldó hatású szer, ami miatt kiválóan alkalmazható a lefolyók tisztítása során. Néhány evőkanálnyi trisóra és némi forrásban lévő vízre van csak szükségünk; a trisót a lefolyóba szórjuk, majd töltsünk rá annyi forró vizet, ami megtölti a lefolyót. Ezután helyezzük be a dugót és hagyjuk állni egész éjszakára. Ha a dugulás nem kivételesen makacs, a trisó valószínűleg reggelre megoldja a problémát. A legdurvább dugulásokkal szemben sajnos hatástalan marad, de ilyen esetekben tehetünk egy próbát a gumipumpával is, ami a félig feloldott szennyeződésekkel szemben sikerrel járhat.