Sokszor rá sem gondolunk, hogy mekkora baj lehet a lefolyónkkal, hiszen lassan, de végül elszivárog a víz a lefolyónkból. A boltokban kapható tisztítószerek, nagyon hatásosak a dugulás elhárítás területén, ám ugyanolyan káros következményei is lehetnek.

Óvjuk a környezetet. Csak természetesen!

A bolti tisztítószerek sokszor annyira erős vegyi anyagokat tartalmaznak, hogy károsak lehetnek a minket körül vevő természetre és az élővilágra is. Az effajta tisztítószerek sokszor magában a vezetékben is kárt tesznek. Úgyhogy az eredmény, végül nagyobb problémát okozz, mint a legelején. Ezért érdemesebb inkább házi praktikákkal próbálkozni és csak később fordulni az erősebb vegyi anyagok használatához vagy duguláselhárítóhoz. Több filléres megoldást is ismerünk, melyek nagyon hatásosak lehetnek a lefolyóink kitisztításában.

Vegyi anyagok nélkül

Vegyi anyagok nélkül

Egyik ilyen módszere a Coca-Cola. Ha zsíros lerakódásokkal állunk szemben, mint pl. konyhai lefolyó, akkor nincs már teendőnk, mint, hogy egy flakon üdítőt beleönteni a problémás vezetékbe. A szénsav maróhatása megtisztítja a vezetékeinket a lerakodott szennyeződésektől. Nagyon hatásos lehet még a szódabikarbóna és ecet párosa, mely szintén a maró hatásával tudja eltávolítani a lerakódott szennyeződéseket. Nincs más dolgunk, mint fogni egy nagyobb adag szódabikarbónát és kb. 2dl ecetet és beleönteni a problémás területre. Amint ez megtörtént, hagyjuk így áll 20 percet. Az ecet és a szódabikarbóna reakcióba lépnek, mely hőt generál és megnövekszik a térfogatuk, így eltakarít mindent, ami az útjába kerül.