Ugye milyen bosszantó tud lenni, ha mosogatás közben lassan szivárog el a víz, vagy visszafelé bugyog? Bizony ekkor dugulással kell szembenéznünk.

Mit tehetünk a lerakódások ellen

Fontos, hogy a nagyobb ételmaradékokat ne hagyjuk a tányérunkon, ha nem rendelkezünk konyhamalaccal. Sokat tehetünk a lefolyónk zavartalan működése érdekében, ha pár dologra odafigyelünk. Ezek pedig: mindig meleg vízzel mosogassunk, a mosogatószer használatát ne vigyük túlzásba, mivel az is lerakodást okozhat. Itt is szerepet játszik a víz hőfoka, ugyanúgy ahogy a zsíros szennyeződések, a mosogatószer sem oldódik kellően a langyos vízben. A szűrő használta, kötelező! Sokkal könnyebben tudjuk tisztán tartani a lefolyónkat, ha egy erre alkalmas szűrőt alkalmazunk. Egyszerű használatú, semmilyen erőfeszítést nem igényel.

Ecet & Szódabikarbóna

Ecet & Szódabikarbóna

Ha mindezt követően mégis dugulás áll fenn akkor egy jól bevált praktikát kell alkalmaznunk. Amely nem csak a dugulást hárítja el, de még fertőtleníti is a lefolyónkat. Elsősorban öntsünk egy jó nagy edény forró vizet a lefolyóba, ezt követően fogjuk egy nagyobb csészényi szódabikarbónát és öntsük bele. Várjunk pár másodpercet és jöhet az ecet, kb. 2dcl, és még egy nagy adag forró víz. Ezt mind, ha beleöntöttük akkor zárjuk le a lefolyót és hagyjuk így kb. 20 percet. Az ecet kellemetlen, szúrós szaga gyorsan elillan és a dugulásnak is búcsút inthetünk.