Az eltömődött vezetékek sajnos néha elkerülhetetlenek, ám sokban hozzájárulhatunk a problémás mindennapok elkerüléséért. Nem nagy ördöngösség, csak pár dologra jobban oda kell figyelnünk.

A WC problémák megelőzése

Sokszor bele sem gondolunk, hogy amit a WC-be dobunk talán káros lehet. A dugulás nem azonnal jelentkezik, hanem hosszas idő során alakul ki. Egy eltömődött WC számtalan bosszúságot okozhat, és nem utolsó sorban még a fürdőszobánk is megbánhatja. Ezért érdemes betartanunk pár tippet. A WC papír gurigát attól függetlenül, hogy könnyen oldódó ne dobjuk bele a WC-be. Lehet, hogy az első 5 könnyedén feloldódik, de az is lehet, hogy mind lerakódnak a vezetékben. Továbbá figyeljünk, hogy nedves törlőkendők, de főként pelenkák nehogy bele kerüljenek a WC-be, hiszen azok nem tudnak még hosszú idő után sem feloldódni, és szinte biztos, hogy dugulást okoznak.

WC problémák

WC problémák

A női higiéniai termékekre is ügyeljünk, hogy ne a lefolyóban kössenek ki, hiszen ezek ugyanolyan károsak tudnak lenni, mint a törlőkendő. Gondolunk itt a tisztasági betététre, tamponra stb. Legjobb megoldás, ha elhelyezünk a WC mellett, egy erre kijelölt szemetest és még kísértésbe sem esünk, hogy a lefolyóba dobjuk az oda nem illő szemetet. Továbbá arra is nagyon oda kell, figyeljünk, hogy a WC tartályról vagy körülötte lévő kisebb tárgyak ne essenek bele a WC-be. Sokszor ezeket észre sem vessük, csak már, akkor, ha nem folyik le a víz vagy teljes dugulás keletkezik.