Régebbi lakások esetében sajnos mindennapi problémáról beszélhetünk, ha a dugulást említjük. Régi lakás, régi vezetékeket von maga után, melyek tele rakodtak a hosszú évek során mindenfelé szennyeződéssel.

Pár hasznos tipp a tiszta lefolyó és WC érdekében

Sokszor bosszankodunk azon, hogy vajon mi okozhatja a dugulást. Elsősorban egy lefolyóba esett tárgyra, ételmaradékra, tusoló és fürdőkádból származó hajcsomókra, vagy a WC papírhulladékra gondolunk. Sok esetben a túlzott sampon, és mosogatószerek használata állnak a dugulás hátterében. A tisztítószerek nem mindig oldódnak fel kellően, és a lefolyóba kerülve lerakodnak. Ha azzal szembesülünk, hogy nem folyik le a víz a kádból, vagy a mosdóból, vagy csak nagyon lassan akkor bizony már gondok vannak. Sokat tehetünk egy kis odafigyeléssel a lefolyónk tisztán tartása érdekében.

Tiszta WC

Tiszta WC

A háziasszonyok többsége nem szeret mosogatni, nem szereti a mosogatóban maradt ételmaradékot kitisztítani, lássuk be nem is kellemes. De minden egyes mosogatásnál, tehetünk a dugulás ellen. A fürdőszobába nagyon praktikus lehet egy szemetes elhelyezése. A tusolóban vagy kádban felgyülemlett hajszálakat beledobhatjuk. A vattát, a zsebkendőt, és az egészségügyi kellékeket is okosabb a kukába gyűjtenünk, így meghosszabbíthatjuk a lefolyónk dugulás mentes napjait. Nem kell a dugulásig várnunk a WC-nk és a lefolyónk tisztításáig, ha havonta öntünk bele pl. szódabikarbónával elkevert ecetet, akkor biztos, hogy nem ér bennünket meglepetés.