A dugulás megkeserítheti a mindennapjainkat és az azt követő tennivalókat. A dugulás elhárítás nagyon kellemetlen művelet. Ilyenkor fő a nyugalom, nem kell rögtön kétségbe esni.

Szóljunk pár szót a helyes duguláselhárításról

Lefolyó eldugulása esetén szedjük szét a szifont, tisztítsuk ki, bő vízzel mossuk ki a csöveket, majd szereljük össze. Legtöbb esetben ennyi is elég. Fontos, hogy mosogatás közben mindig meleg vizet használjuk, mert a langyos víz nem oldja kellően a zsírokat így azok mind lerakodhatnak. A WC eldugulása esetén a pumpa lehet a legjobb barátunk. Számos házi praktikákról olvashattunk már, mint pl. a szódabikarbóna ecet kombináció, só-forróvíz együttese. Arra az esetre, amikor ezek a praktikák kevésnek bizonyulnak, forduljunk bolti lefolyótisztítókhoz. Számos gyártó termékei közül válogathatunk.

Dugulás

Dugulás

A jó marketingnek köszönhetően szinte biztos, hogy azokhoz a termékekhez fogunk nyúlni, melyeket nap, mint nap láthatunk a tévében és különböző hirdetésekben. Viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy nem mindig ez a legjobb választás. Ezek között számos olyan is akad melyeknek egyszerű a használatuk. Egyszerűen alkalmazhatók, csak bele kell önteni a lefolyóba, majd ezt követően vizet kell rá engedni és így hagyni 10 percig. Nagyon erős vegyszerekről van szó, így szellőztetés mellett gumikesztyűben, gyerekektől elzárva alkalmazzuk. Másik eredményesnek számító termék a Mr. Muscle gél tisztítószer. Anélkül fejti ki hatását, hogy károsítaná a lefolyócsöveket. A sűrű gél át tud hatolni a dugulást keltő szennyeződésen, és a baktériumokat is megöli.