Ha eldugult a lefolyója, és a házi praktikák semmit sem változtattak a helyzeten, akkor a legfontosabb dolog rögtön egy szakember segítségét igénybe venni. Ha ez nem történik meg, és továbbra is otthoni módszerekkel próbálja meg megoldani a problémát előfordulhat, hogy még ront is a helyzeten, és az egész lefolyórendszert ki kell cserélni, ez pedig mindenképpen pénzkidobás lenne.

Előbb-utóbb így is úgyis egy duguláselhárítóhoz kell fordulni, mert minél tovább halogatja a szakember segítségének igénybe vételét, annál több kár keletkezik, és annál drágább lesz később a javítás. Azért nem mindig ennyire súlyos és kilátástalan a helyzet, egy jól felszerelt szakembert szerezve könnyen és rövid idő alatt meg lehet oldani a lefolyó problémáit.

A duguláselhárítás úgy történik, hogy a csatornavizsgálat során a szerelő megfigyeli, hogy hol is van a baj, majd csőgörény használatával elhárítják a dugulást úgy, hogy ez a csempét, és a berendezést se sértse meg. Egyes esetekben a kamerás vizsgálatot is igénybe veszi a szakember. Az emberek először általában házi módszerekkel próbálkoznak, és van, hogy ezek segítenek, de az esetek nagy többségében mindenképpen érdemes egy szakképzett szerelőre bízni a makacs duguláselhárítást.