Egyik legrosszabb dolog, ami az otthonunkban történhet, hogy dugulás keletkezik. Felszaporodhatnak a bacilusok és kellemtelen szagokat áraszt. Mielőtt szerelőt hívnánk győződjünk meg arról, hogy mi magunk nem tudjuk-e orvosolni a problémát.

Két módszer közül választhatunk:

Választhatjuk az otthonunkban fellelhető szódabikarbóna, ecet, citrom és ehhez hasonló módszereket, vagy a nem túl költséghatékony bolti tisztítószereket. Általában nem is olyan drágák, csak a végösszeg lesz húzós, mikor már több termék kipróbálása esetén sem jutunk előrébb. A háztartásban fellelhető dugulás elhárítására alkalmas szerek nagyon jól funkcionálnak vízkőlerakodás, vagy zsíros szennyeződések esetén. A szódabikarbóna és az ecet keveréke heves reakcióba lép egymással, így hőt fejlesztenek és megnövekszik a térfogatuk, így leoldják a szennyeződéseket a lefolyónkból. A kóla az egyik legjobb vízkőoldó, melyet valaha próbálhatunk.

Lefolyó tisztítás

Lefolyó tisztítás

Tehát a megoldás, öntsük egy litert a lefolyóba és még a szerves anyagokat is lebontja. A bolti tisztítószerek esetén a legjobb választásnak bizonyul a Mr.Muscle, mely a legerősebb vegyszer, amit a boltokban kaphatunk. Minden szennyeződést eltakarít az útjából, kifejezetten csatornadugulásra fejlesztették ki. Nagyon hatásos még a Tiret Professional lefolyótisztító gél, amelyet a szerves hulladékok feloldására ajánlanak. Mindkét bolti lefolyótisztítót csakis nyitott ablak mellett, gumikesztyű használatával alkalmazzuk. Ha mégsem sikerül a saját kezű duguláselhárítás forduljon mihamarabb szakemberhez!