Nagyon sok háztartásra mondhatjuk azt, hogy tiszta és rendezett, azonban azt sem szabad elfelejtenünk ezzel kapcsolatban, hogy mindegyikük éppen olyan tisztán tartott, mint amilyennek legelső pillantásra tűnik.

A lefolyó tisztán tartása

Számos esetben az emberek nincsenek felkészülve arra, hogy a ház minden kis apró szegletét a fennhatóságuk alatt tartsák, hiszen mindig akadnak olyan részek, amelyek kimaradnak az ellenőrzés folyamatából. Ilyen esetben jó végiggondolni minden kis összetevőt, ami szerepet játszik abban, hogy az illető lakás használható és kellemes legyen. Sokszor nem elég, ha csak azokat a részeket gondoljuk el ilyenkor, amelyeket látunk is. Hogyha egy kicsit tovább megyünk ennél, akkor elsőkként a lefolyók jutnak az eszünkbe.

Lefolyótisztítás

Lefolyótisztítás

Amikor egy lefolyó eldugul a lakásban, az nagyon kellemetlen tud lenni, hiszen nem csak a víz lefolyósát gátolja meg, hanem higiéniai szempontból sem a legelőnyösebb, hiszen a lerakódásoktól nagyon kellemetlen szag tud lenni mindenhol. Ezek a szagok viszont nem csak kellemetlenek, hanem mérgezőek is, és olyan maradandó betegségek kialakulását okozhatják, mint amilyen például az asztma is. Éppen ezért, sokkal jobb elővigyázatoknak lenni, és, hogyha csak lehet, elkerülni a bajt. Mindezek érdekében próbáljuk minél többszöri alkalommal tisztítani a lefolyót, már csak megelőzésképpen is. Ehhez pedig lehetőleg minél kevesebb vegyszert használjunk fel.