A csatornarendszer eltömődése rendkívül kellemetlen probléma. Történjen a ház bármely részén, gyors és egyszerű megoldást szeretnénk. Íme néhány könnyed tipp otthoni duguláselhárításra.

Az eltömődött cső a múlté

Habár a csatorna és csőrendszer kitakarítása nem egy túl nehéz feladat, igyekezzünk védőszemüveget és gumikesztyűt viselni. A háztartásokban első helyen a lefolyótisztító pumpák állnak, ha duguláselhárítás kerül szóba. Használatát tekintve egyszerű eszköz. Mégis a hatékonyság érdekében egy-két dologra jobban kell figyelni. A szóban forgó lefolyótisztító pumpák aprópénzért beszerezhetők, különböző méretekben. Helyes használat esetén sikeresen kidugíthatjuk az eltömődött lefolyót. A mosogatók dugulásának orvosolásánál a túlfolyónyílást tömjük be egy ronggyal. A pumpa fejét illesszük pontosan a lefolyónyílásra. Majd engedjünk annyi vizet a mosogatóba, hogy a pumpa gumi részét elfedje.

Problémaelhárítás

Problémaelhárítás

Vigyázzunk, hogy szorosan tartsuk az eszközt és megfelelő legyen a tömítés. Majd végezzünk kellően erőteljes fel-le mozgásokat, illetve időnként ellenőrizzük, hogy sikerült-e elhárítani az eltömődést. Ismételjük a folyamatot, míg sikeres nem lesz. Ezt követően hagyjuk folyni a forró vizet, hogy a maradék szennyeződés is távozni tudjon. Egy másik hatékony megoldás dugulás esetére a csőgörény. A csőgörény vagy más néven lefolyótisztító spirál egy acél szerszám, mely kialakításának hála kitűnően követi a csövek alakját és így rendkívül hatékonyan távolítható el a tömődést okozó szennyeződés.