Ha nem megy le a víz a mosogatóban, valószínű, elzáródott a lefolyó. Mit lehet tenni, ha az idő szorít, szerelőt hívni pedig költséges. Nem kell megijedni, van megoldás a bajra! Már nagyanyáink is tudták, mi a teendő vész esetén, és elővették a legfontosabb konyhai kellékeiket: a sót, a szódabikarbónát, illetve az ecetet.

Természetesen valami hosszú és vékony tárgyat is kerítettek, hogy a lerakódásokat meg tudják piszkálni. A fellazított szennyeződések eltávolítására tett kísérlet legtöbbször sikerült!

A legbiztosabb duguláselhárítás praktikák jól működnek napjainkban is! Fogadjuk meg a tanácsot, és biztos, ami biztos alapon szerezzünk be egy csőgörényt! A hasznos eszköz a horgolótűnél hatásosabban mozdítja meg a bűzös csomókat a lefolyóban. Akár a konyhában, akár a fürdőszobában történik elakadás, nem érdemes halogatni a javítást.

A gyors eredmény érdekében szódabikarbónás-ecetes keveréket löttyintsünk a csövekbe, majd forró és hideg víz váltakoztatásával öblítsük le. A türelmesen ismételgetett művelettel sikerülhet megszabadulni a makacsabb dugulásoktól is. Hasznos szerként ismerjük meg a bóraxot, a trisót és a kólát, ez utóbbi sokak számára meglepő hatékonysággal oldja fel a hajgubancokat és szappanmaradékokat. Mielőtt több ezer forintot dobnánk ki az ablakon erős vegyszerekért, próbálkozzunk először az olcsó megoldással! Sokkal kíméletesebbek a lefolyókhoz, nem roncsolják és nem veszélyesek! Hagyatkozzunk a több évtizedes tapasztalatra, segít takarékoskodni, viszont ha semmiféleképpen nem sikerül megszabadulnia a makacs dugulástól keressen fel egy szakembert, aki pillanatok alatt megszabadítja lefolyócsöveit a dugulástól a modern gépeknek, eszközöknek köszönhetően.