Nem számít, hol történik a dugulás nagy kellemetlenséget okozz. Szerencsére nem kell rögtön szerelőhöz fordulnunk, mivel ismerünk pár jól bevált trükköt, mellyel azonnali hatást érhetünk el a problémás területen.

Házi praktikák

Fontos! Bármelyik általunk javasolt praktikával próbálkozna, mindig használjon védőfelszerelést az esetleges fertőzések elkerülése érdekében. Az egyszerű kézi pumpa minden háztartás alapvető felszerelése kellene, hogy legyen, hiszen legtöbb esetben megoldást nyújthat a kisebb dugulások esetén. A pumpa használata egyszerű és könnyű, nem igényel szaktudást. A dugulás elhárítás előtt a mosdókagylót vagy a problémás területet engedjük tele vízzel és kezdjük el pumpálni. A vákuum segítségével kimozdíthatjuk a helyéről a dugulást okozó szennyeződést. Amennyiben a kézi pumpa nem nyújtott megfelelő segítséget, akkor jöhet a csőgörény.

Lefolyó

Lefolyó

A csőgörény használta is ugyanolyan egyszerű, mint az előző eszközé. A könnyebb haladás és eredményesebb munka érdekében viszont jobb, ha ketten állunk neki a munkának. A csőgörényt le kell engednünk a lefolyóba, majd mikor már észleljük, a dugulás helyét az óramutató járásával megegyezően kezdjük el tekerni még a vezeték végéhez nem érünk. A hatékonyabb eredmény elérése érdekében visszafelé is tekerjük a sodronyt, így jobban átlazíthatjuk a dugulást. A csőgörény eltávolítása után bő vízzel mossuk át a vezetékeket.