Ha a lakásban dugulás keletkezik, akkor az emberek többségének fogalma sincs, hogy mit kellene tenni, ahhoz hogy a probléma megoldódjon. Tudni kell, hogy az üzletekben kapható vegyi tisztítószerek csak kárt okoznak, ha a dugulás már bekövetkezett.

Mit kell tudni a dugulásról?

Ha a dugulás a konyhában következett be, akkor valószínű, hogy az olaj, zsír okozta a bajt. A fürdőszobai dugulás okozója lehet a haj, valamint a spórolás, azaz a víztakarékos WC-k, mert ezek a készülékek minimális vizet használnak az öblítéshez. Ügyelni kell arra, hogy a WC kagylóba ne kerüljenek kozmetikai szerek, ételmaradékok, női dolgok, nagy mennyiségű WC papír, és más ezekhez hasonló dolgok. Az olajos alapú kozmetikai szerek legtöbbször a fürdőszobai kagylóknál okoznak problémát. Ha a dugulással kell szembe néznie, akkor nem szükséges azonnal szakembert hívni, mert legtöbbször elég, ha valamilyen vízkő oldott és forró vizet használ.

Nem működő lefolyó

Nem működő lefolyó

Az ecet, a szódabikarbóna, a trisó, valamint a háztartási sósav könnyen és egyszerűen felveszi a harcot a kellemetlen lefolyó dugulásokkal. Ha valamilyen vegyszert kell használjon a probléma megoldásához, akkor mindenképp vegyen fel gumikesztyűt és végezzen az egész lakásban alapos szellőztetést. Ha a házi praktikák nem segítenek, akkor bátran kérje a dugulás elhárítással foglalkozó cégek segítségét, mert ők rövid idő alatt és hatékonyan megoldják a felmerülő problémát.