Ha a mosógép vize nem távozik a megszokott útvonalon és elárasztja a fürdőszobát vagy a mosókonyhát nagyobb károkra is számíthatunk. Ilyenkor legjobb, ha minél előbb megtaláljuk a baj forrását.

Eldugulhat a mosógép lefolyócsöve?

Amennyiben a mosógép vize nem folyik le, megeshet, hogy eldugult a lefolyócső. Az eltömődést többféle szennyeződés okozhatja. A dugulás gátolja a víz elfolyását. A legegyszerűbb módja, hogy kiderítsük, tényleg dugulás-e a probléma, ha szétszereljük a csövet és belenézünk. Akár bele is fújhatunk, így biztos képet kapunk a lefolyó állapotáról. Az eltömődött vízelvezető csatornát könnyedén ki lehet tisztítani és ezzel megoldjuk a problémát. Első lépésként határozzuk meg, hogy hol lehet a dugulás. Töltsük fel a mosógépet vízzel, kissé mozgassuk meg és figyeljük meg mennyi víz tud lefolyni. Így meghatározhatjuk, hogy milyen mélyen található az eltömődés.

Mosógép lefolyócső

Mosógép lefolyócső

Egyszerűen egy megfelelő méretű lefolyótisztító spirállal tisztítsuk ki a mosógép lefolyócsövét. Szerelés és duguláselhárítás közben legyünk felkészülve arra, hogy újból elkezdhet folyni a víz a mosógépből. Amennyiben nem dugulás a gond és a cső tiszta, akkor magában a mosógépben kell keresni a hibát. Gyakori probléma lehet a vízszivattyú meghibásodása. A mosás lejártával a gép nem tudja magából kiszivattyúzni a vizet, ami így benne marad és eláraszthatja a lakást. Hívjunk megbízható szakembert a mosógépünk javításához, hogy megóvjuk magunkat a nagyobb anyagi károktól.