Tudni kell, hogy a lefolyó dugulást nem csak a méreg drága tisztítószerekkel lehet elhárítani, hanem különböző házi praktikák által is. Mechanikus módszerek és az otthon található házi anyagok hatékonyabbnak bizonyultak, mint az üzletekben kapható tisztítószerek.

Tippek a mosogató tisztításhoz

Elmondható, hogy leggyakrabban a konyhában található mosogatónál keletkezik dugulás. A probléma orvosolható, először ellenőrizni kell, hogy a mosogatótálca lefolyócsonkjánál található leeresztő cső átjárható-e. Ezt követően a többi csövet és szifont is át kell nézni. Ha a dugulást felfedezte, akkor lényegesen fontos, hogy a szifont, valamint a flexibilis gégecsövet alaposan kitisztítsa. Az összeszerelés során figyelni kell arra, hogy a tömítések a helyükre kerüljenek vissza. A kólában levő foszforsav felveszi a harcot a dugulással, de a trisó és forró víz is jó megoldás lehet.

Mosogató tisztítás

Mosogató tisztítás

Ha savas, lúgos anyaggal szeretni megoldani a problémát, akkor viseljen gumikesztyűt, és nyissa ki az ablakokat. A házi praktikák kipróbálása után lehet a pumpával próbálkozni. A beépített kádaknál nem érdemes a lefolyót szétszedni, mert nehéz a visszaszerelés, ezért a beázás bekövetkezhet. Ebben a helyzetben kizárólag a házi praktikák lehetnek hatásosak, vagy szakképzett dugulás elhárítással foglalkozó ember segítségét kell kérni. Érdemes utána járni, hogy milyen módszerekkel előzhető meg a dugulás kialakulása.