Napjaink egyik legnagyobb rémálma az, hogy vendégségben vagyunk a mosdóban, használjuk a WC-t, de miután végeztünk nem tudjuk lehúzni azt. Igazán kellemetlen odamenni a házigazdához azzal, hogy dugulást okoztunk a WC-jében, viszont ha már megtörtént a baj, akkor megtehetünk 1-2 dolgot annak érdekében, hogy gyorsan orvosoljuk a problémát, hátha nem kell ezzel a kellemetlen témával előhozakodni a házigazdának.

Ne pánikoljon, előbb a probléma forrását keresse meg

Mielőtt még teljesen pánikba esne és azon gondolkodna, hogy tudna elmenekülni a helyszínről azt kell megvizsgálnia, hogy hol van a probléma, hiszen előfordulhat, hogy a WC lehúzó rendszere hibásodott meg, nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Ha lehúzza a WC-t és az nem végzi el a dolgát, vagyis nem adja ki a szokásos hangokat és nem pumpál vizet ahogy kellene, akkor bizony a rendszerrel van a gond. Ha sikeresen lehúzta a WC-t, akkor viszont dugulással kell szembenéznie.

WC-lehúzás

WC-lehúzás

Ilyenkor az első dolog amivel megpróbálkozhat a forró víz, tehát próbáljon meg némi forró vizet önteni a WC-be, hátha az segít a dugulás feloldásában. Ha ez nem működik, akkor mosószerrel is próbálkozhat, mert vannak olyan vegyi anyagok, amik könnyebben véget vetnek a dugulásnak és feloldják a dugulást. Ha viszont ezek nem működnek, akkor itt az ideje szólni a házigazdának a problémáról, vagy ha otthon történt meg a dugulás, akkor azonnal szakemberhez kell fordulni.