Egy lakás lefolyói sajnos nagyon gyakran eldugulhatnak, legfőképpen akkor, amikor az emberek nem vigyáznak rájuk megfelelőképpen. Sokszor csak azon múlik az egész, hogy van-e a lefolyókhoz téve egy kis műanyagból, vagy fémből készült szűrő, vagy pedig nincs.

A legegyszerűbb otthoni módszer

Ha már kialakult a probléma, akkor nincs más megoldás, előbb-utóbb muszáj lesz azt megoldani. Ilyenkor nem kell rögtön szerelőhöz fordulni segítségért, mert nagyon sok esetben otthoni módszerekkel is könnyedén megoldható minden. Ennek legkézenfekvőbb módja a házi tisztítószerek használata. Elsősorban gondoljunk itt a szódabikarbónára és az ecetre. Amikor valamit meg szeretnénk pucolni (vagy esetünkben: a lefolyót szeretnénk megtisztítani, de nem szeretnénk ehhez vegyszert alkalmazni, akkor a legjobb ebben a két anyagban gondolkozni.

Tusoló dugulás

Tusoló dugulás

A lefolyóba öntve, egy kis forró víz kíséretében nagyon hatékonyak tudnak lenni, és megalapozzák a későbbi kipumpálás sikerességét. Mindezek természetesen nem garantálnak 100 százalékosan biztos megoldást, azonban tanácsos kipróbálni őket még a vegyszerezés előtt. Fogadjuk meg ezeket a tanácsokat, és próbáljuk meg ezeket követni, elsősorban egészségügyi és környezetvédelmi szempontból, és másodsorban pedig az egyszerűség miatt. A tusolók nagyon gyakran dugulnak el, ezért megelőzésképpen használjunk szűrőt, hogy azon akarjanak fenn a hajszálak. Hogyha így teszünk, azzal máris sok munkától kíméljük meg magunkat.