Sajnos bele sem gondolnánk mennyi káros dolog kerül a lefolyóba, így dugulást okozva, viszont ha odafigyel, és nem dob dugulást okozó tárgyakat és anyagokat a lefolyóba, akkor egy komolyabb összeget is megspórolhat, hiszen a dugulás költséges lehet. Ha káros anyagok kerülnek a lefolyóba, akkor nemcsak dugulást, hanem komoly problémát is okozhat a vízhálózatban és a szennyvízcsatornában, tehát mindenképpen érdemes vigyázni.

Mik azok a veszélyes anyagok amik dugulást okozhatnak ha a lefolyóba kerülnek?

A három legveszélyesebb dolog, ami a lefolyóba kerülhet, az az olaj, valamint a zsír. Ezeket az anyagokat a szerveztünk is nehezen emészti meg, tehát nem csoda, ha a lefolyónak is meggyűlik a baja ezekkel. Ezt a problémát viszont könnyen el lehet kerülni, például zuhanyzás előtt mossa le magáról a barnítókrémet, valamint törölje le mosogatás előtt a problémás zsírfoltokat a tányérokról, edényekről.

Lefolyó-olaj-zsír

Lefolyó-olaj-zsír

Azokat a dolgokat, amiket a szervezetünk is nehezen emészt, vagy amelyeket nehezebb megrágni sosem szabad a lefolyóba dobni, vagyis tartsa távol a lefolyótól a tojáshéjat, hiszen ezek nehezen őrlődnek és komoly gondokat okozhatnak a csövekben, a gyümölcsök magvait és más magokat, hiszen ezek is karcolhatják belülről a csöveket, a kávézaccot, hiszen ezek pillanatok alatt dugulást okozatnak, valamint a csontokat is, de a tésztafélék se kerüljenek semmiképp a lefolyóba, mert azok megdagadnak a víztől.