Jó, ha tudjuk, hogy nem minden lefolyó alkalmas a tisztítószerek alkalmazására, legfőképpen itt a régi vezetékekre gondolok.

Ahol csak tudunk, alkalmazzunk szűrőt!

A szűrők megkönnyíthetik az életünket. A fürdőszoba esetén alkalmazhatjuk a kádban, tusolóban és a mosdóban is. A kádak és a tusolók esetén fennakadnak a hajszálak és a szűrőről könnyeden letisztíthatjuk. A konyhai mosogatóban is alkalmazzunk szűrőt. Fontos!-, hogy az ételmaradékokat ne öntsük a mosogatóba, a tányérokról is távolítsuk el a nagyobb darab ételmaradékokat mosogatás előtt. Mindig takarítsuk ki a szűrőket. Ha dugulás történik a ház bármely területén, legyen szó lefolyóról, WC-ről vagy a padló összefolyóról, a pumpa és a házi praktikákkal nem jutunk előrébb, akkor szakembert kell hívnunk. A szakemberek olyan szerszámokkal vannak felszerelve, melyek rövid időn belül megoldhatják a problémát.

Lerakódás

Lerakódás

Ilyenek pl. a csatornakamera, mellyel feltérképezheti a vezetékek állapotát és fellelheti a probléma forrását. Különböző fúrófejek segítségével tudja megtisztítani az elzárt részt. Egyenes fúrót használnak az általános szennyeződésekkel szemben, buzogányos fúrót pedig akkor veszik segítségül, amikor szennyeződések fellazításában kell segítség. A csőben szilárdabb szennyeződéssel találkozunk, akkora láncos fúrófejet alkalmazzák, ha ettől is keményebb lerakodással van dolgunk, mint pl. vízkő, gipsz akkor a keményfém fúrófejet használják.