Sokan nem tudják, hogy nem elég csak annyit tennünk a lefolyónk tisztán tartása érdekében, hogy beleöntjük a különféle tisztítószereket. Sőt, sokszor ez okozza a problémát.

Bevált módszerek a lefolyónk érdekében:

Az első észlelhető jel, mely felhívja a figyelmünket az esedékes problémára, ha a lefolyónkból lassan szivárog el a víz. Ne vegyük félvállról, ezt a tünetet, mert ennek a következő lépése már a teljesen bedugult lefolyó. Ezeknek a problémáknak az elkerülése érdekében sokat tehetünk. Legtöbb esetben a felgyülemlett zsíros, olajos szennyeződés okozza a problémát, vagy a lerakodott vízkő. Egyszerű házi praktikákkal tehetünk ellenük, de a legjobb ha tapasztalt szakembert hívunk. Ha mégis sajátkezűleg fogunk neki a duguláselhárításnak fogjunk egy zacskó szódabikarbónát és 4-5 kanállal tegyünk a lefolyóba, majd öntsünk rá ecetet.

Lefolyók tisztítása

Lefolyók tisztítása

Hagyjuk így pár percig majd öntsünk rá forró vizet. Fontos, hogy ez a folyamat előtt meggyőződjünk arról, hogy nincs a lefolyónkban víz. Ennek a két anyag kölcsönhatásának a következménye, hogy forrni és habzani kezd, így tisztítja le a szennyeződéseket a lefolyónkból. Amennyiben a kellemetlen dohos szagokat szeretnénk elkerülni, akkor sós-citromos keveréket öntsünk a lefolyóba. Félévente legalább egyszer, de kétszer sem árt, ha a szifont is kitakarítjuk. A modern fürdőszobákban lévő szifonok, könnyen szétszerelhetőek. Mossuk át forró vízzel és egy darabig biztosan dugulás mentes lesz a lefolyónk.