A lefolyó dugulása megkeserítheti a mindennapokat, hiszen a probléma miatt használhatatlanná válik a konyha vagy a fürdőszoba. A legtöbben szakembert hívnak a dugulás elhárítása céljából, de tudni kell, hogy a probléma házi praktikák által is orvosolható.

Lefolyó tisztítás lépésekben

Ha a lefolyóba nehezen folyik le a víz, akkor érdemes a szifont alaposan kitisztítani a lerakodott szennyeződésektől. Figyelni kell arra, hogy a szifont ugyan úgy szereljük össze, ahogy eredeti állapotában volt. Tudni kell, hogy a zuhanytálca és kád szét szerelése igényel némi szaktudást, ezért ezeket érdemes szakemberre bízni. Ha szeretné a lefolyóját karbantartani, vagy kisebb dugulásokat szeretne elhárítani, akkor bátran használjon szódabikarbónát. A forró vízbe néhány evőkanálnyi szódabikarbónát kell tenni, majd ezt a folyadékot a lefolyóba önteni.

Lefolyó gondok

Lefolyó gondok

Ha a dugulás miatt kellemetlen szagok keletkeztek, akkor a forrásba levő vízbe tegyen ecetet is. A szódabikarbónát helyettesítheti sütőporral is. A trisóból egy egész üveggel a lefolyóba kell önteni, és egy éjszaka után forró vízzel leöblíteni azt. Garantált, hogy a mosogató kagyló teljes mértékben tiszta lesz, és a dugulás probléma is megoldódik. Az emberek előszeretettel használják a bóraxot is, hiszen 15-20 perc alatt elhárítható általa a dugulás. Ha a házi praktikák nem segítenek, akkor forduljon dugulás elhárítással foglalkozó emberekhez.