Visszafolyik a szennyvíz a mosogatóból? Lehetetlen lehúzni a toalettet rendesen? Esetleg a zuhanyzó válik használhatatlanná az eldugult padlóösszefolyó miatt?

A dugulások szempontjából kritikus helyiségekben a probléma elhárítása sok esetben sajnos azonnal szükséges. Elsőként érdemes megpróbálkozni a pumpával, vagy kiegészíteni annak hatékonyságát valamilyen duguláselhárító vegyi anyaggal. Ezek kapcsán érdemes tudnia, hogy kerülendő a különféle anyagok egymással keverése, ezzel ugyanis akár mérgező gázok is felszabadulhatnak. Ha néhány próbálkozás nem vezet eredményre, esetleg bevethetjük a háztartásban használatos alapanyagokat, melyek a takarítás terén már számtalanszor bizonyítottak. Az ecet és a szódabikarbóna párosítás remek választás lehet, s a természetes megoldások kedvelőinek körében nagy népszerűségnek örvend.

Vannak, akik egész otthoni barkács készlettel rendelkeznek dugulások esetére a csőgörénytől kezdve a slagos eszközökig, de fontos tudnia, hogy ezekkel akár több bajt is okozhat, mint amennyi előnyük lenne e módszereknek. Ha nincs ideje, energiája, hozzáértése a házilagos dugulás-elhárításhoz, vagy a gond túlnőtt Önön, hívjon szakembert a feladat profi elvégzésére!