Amikor arra szeretne törekedni, hogy a lefolyója mindig tiszta legyen, és sose duguljon el, akkor nem árt, hogyha már az elején nagy figyelmet fordít néhány dologra, és megtesz minden szükséges óvintézkedést. Ehhez nem kell nagy befektetés, viszont folyamatosan kordában kell tartani a dolgokat.

Mit kell tennünk?

Ilyenkor az első és legfontosabb dolog, amelyre mindenképpen nagy figyelmet és odafigyelést kell fordítanunk, az a szűrő folyamatos használata. Hogyha már a beköltözéskor nagy figyelmet fordítunk az ilyen dolgokra, akkor sok későbbi kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Amikor pedig így teszünk, akkor fel sem tűnik ez a minimális ráfigyelés. Fontos odafigyelni a lefolyókra, és hogyha csak lehet, figyelmet fordítani a dugulás megelőzésére, mert ellenkező esetben kellemetlenségek adódhatnak.

Lefolyószűrő

Lefolyószűrő

A lefolyó tisztán tartásához továbbá az is hozzátartozik, hogy semmiképpen ne elégedjünk meg ennyivel, hanem időközönként, csakis elővigyázatosságból öntsünk bele szódabikarbónát, vagy ecetet, ezt követően pedig forró vizet. Hogyha megtesszük ezeket, akkor sokkal biztosabbak lehetünk majd abban, hogy a szennyeződés nem fog lerakódni, és nem leszünk rákényszerülve arra sem, hogy idővel drasztikusabb módszereket alkalmazzunk. Ilyen például a lefolyótisztító vegyszerek használata, amely károsítja is az egészséget, valamint a környezetet.