Bármikor is történjen, mindig a legrosszabbkor jön, ha valamilyen gond adódik a lefolyónkkal. Nem feltétlenünk csak a lerakodás okozhatja a kellemetlenséget, más ráhatások is kialakulhatnak idővel.

Külső ráhatások a lefolyónkra

Az mellett, hogy mekkora kényelmetlenséget okoz a lefolyó által keletkezett gond, a helyreállítás még költségeket is von maga után. Egyik gyakori probléma, hogy az elavult vezetékek berepedeznek, vagy teljesen összeomlanak a föld alatt. Az összeomlott csatornavezetékek, könnyen nem működő lefolyót vonnak maguk után, mivel az elvezető már nem funkciónál kellőképpen. A lefolyónk nem tudja elvezetni a szennyvizet, mely mindenfelé szétfolyik. Így a probléma észlelését követően, azonnal orvosolni kell. A csövek rongálását okozhatják fa gyökerek, melyek körbe veszik a vezetékeket. A gyökerek növekedése által könnyen összeroppanhat a csővezeték. Ebben az esetben a fát el kell távolítani, és új vezeték hálózatot kell építeni.

Lefolyó

Lefolyó

A vezetékek egy idő után már elhasználódnak, melynek következménye a csőtörés, csőrepedés és ez újra ahhoz vezet, hogy a mi lefolyónkat befolyásolja a hibátlan működésben. A hideg időjárás szintén káros kihatással van a csővezetékekre. A földben lévő vezetékek nagyon hideg idő alkalmával szétfagyhatnak, és nem tudják kellően biztosítani a szennyvíz távozását a lefolyónkból. Nagyon figyelmesek kell, hogy legyünk az ilyen problémák esetén, mert ha nem intézkednünk időben, sokkal nagyobb problémát okozhatnak a meglévőnél.