Sokunkat megtévesztenek a mindennapi hirdetések melyekkel nap, mint nap szembe kerülünk, és azt hisszük, ha folyamatosan tisztítószereket öntünk a lefolyónkba, akkor nem keletkezhet dugulás az otthonunkban.

A dugulás elkerülése érdekében, ezekre figyeljünk

Amennyiben a házi praktikák mellett, bolti tisztítószereket is alkalmazunk a lefolyónk tisztántartása érdekében, akkor figyeljünk oda a megfelelő alkalmazásra és, hogy ne vigyük túlzásba a használatukat. Amennyiben túl sok tisztítószert alkalmazunk, akkor megrongálhatjuk a vezetékeket és még a dugulás veszélye sem kizárt a nem kellően feloldódott tisztítószerek lerakódása miatt. Figyeljünk oda mosogatás közben a megfelelő vízhőmérsékletre és a mosogatószer mennyiségére. Amennyiben nem megfelelő hőfokon mosogatunk, a mosogatószer nem oldódik fel megfelelően és az mind lerakódik a vezetékekben.

Lefolyó

Lefolyó

A lefolyó életét nagyban meghosszabbíthatjuk a megfelelő lefolyó szűrők alkalmazásával. Különösen nagy segítség lehet a mosogató és a tusoló esetén, ahol a nagyobb ételmaradékok és a szőr és haj lefolyóba jutását akadályozzák meg. Ezek a szennyeződések nagyon makacs dugulást tudnak okozni. A WC eldugulását elkerülhetjük, ha a nem oda való dolgokat egy erre kijelölt szemetesbe dobjuk, gondolunk itt a vattára, hajcsomókra vagy a nedves zsebkendőre és a higiéniai termékekre.