Gyakran nehéz megmondani, hogy mennyire súlyos a hiba a lefolyóban, ezért a hiba egyetlen jele a kisebb-nagyobb dugulás lehet. A vízelvezető rendszerben viszont többféle jelet is észrevehetünk ami vészhelyzetre utal. Az egyik például az, hogy a víz nem folyik le szabadon.

Mire érdemes odafigyelni

Ha megnyitja a csapot és a víz nem folyik le a megszokott sebességgel és intenzitással, akkor ez azt jelentheti, hogy hamarosan dugulással lesz dolga. Ez a lefolyó összeomlásához, dugulásához és teljes blokkolásához vezethet, tehát azonnal forduljon szakértőhöz ebben az esetben. Ha a lefolyó eldugult és elárasztja a víz a konyhát, akkor bizony makacs dugulással áll szemben, mert csak a teljesen blokkolt lefolyók okozhatnak ilyen jellegű problémát. Ilyenkor kipróbálhat néhány házi praktikát, vagy különböző vegyszereket amiket kifejezetten dugulásra fejlesztettek, de akár forró vizet is önthet a lefolyóba, az is gyakran megoldja a gondokat.

Lefolyó

Lefolyó

A téli hónapokban könnyen lefagynak a lefolyó csövei, főleg akkor, ha a meleg víz nem képes átfolyni rajtuk. Ebben az esetben hívjon szakembert, aki könnyedén megtalálja a probléma okát. Mindenképpen érdemes tapasztalattal rendelkező duguláselhárító segítségét kérni a további kellemetlenségek elkerülése érdekében. Az ilyen jellegű vészhelyzeteket csak egy szakértő tudja könnyedén és egyszerűen megoldani, ezért ne habozzon!