A lefolyók eldugulása a háztartásban előforduló problémák közül a leggyakoribb. Egy duguláselhárító szakember munkájáért sok pénzt odafizethetünk, ezért felkeresése előtt próbáljuk meg mi magunk elintézni a dolgot.

Tuti módszer a duguláselhárításra

Lassan vagy egyáltalán nem folyik le a víz? Nem gond. Hárítsuk el a dugulást anélkül, hogy komoly összegeket fizetnénk! Néhány egyszerű lépést követve megoldhatjuk a makacs dugulások problémáját. Készítsünk házilag egy keveréket, mely feloldja a csövekben megtapadt szennyeződéseket. A keverék fő összetevői a szódabikarbóna és az ecet. Mikor ez a két anyag reakcióba lép egymással, akkor meglazítják az eltömődést. A másik jó dolog ebben, hogy a szódabikarbóna és az ecet is megtalálható minden háztartásban. Teljesen pénztárcabarát és hatékony megoldás.

Lefolyó

Lefolyó

Készítsük el a keverékünket! Szórjunk egy kanál szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá ugyanannyi ecetet. Hallani fogjuk, amint reakcióba lépnek és elkezdik a rájuk bízott munka elvégzését. Hagyjuk a keveréket állni a lefolyóba még körülbelül egy óra hosszát. Amennyiben makacsabb szennyeződéssel állunk szemben, akár egy egész éjszakán át hagyhatjuk állni. Ezt követően forróvízzel öblítsük le a maradék szennyeződést. A szódabikarbóna és az ecet  keverék a dugulás megelőzésében is rendkívül hatékony. A szódabikarbóna felfrissíti a lefolyókat.