Pár egyszerű karbantartási lépéssel elkerülhető a lefolyó eldugulása. Ennek elmulasztásával előfordulhat, hogy a szennyvízelvezetőnk teljesen elzáródik, és bizony szakembert kell hívnunk, valamint sok bosszúsággal is kell szembe néznünk.

A dugulás elkerülése érdekében rendszeresen tisztítsa lefolyóit

A lefolyócső eldugulása sohasem jókor történik, és bizony ennek a problémának a megoldása anyagi ráfordítást igényel, ezek mellett az időnkből is elvesz, és sok fejfájást okoz. Ezek mellett az ilyenkor keletkező szagokkal is számolnunk kell, amik egészségünkre nézve károsak lehetnek. A cső eldugulásánál nem sok választásunk van, vagy vegyszert használunk, vagy szakembert hívunk. Ez utóbbi anyagilag megviselhet bennünket, nem is beszélve arról, hogy a költségek a baj nagyságával tovább nőhetnek. Ezeket a költségeket, illetve a vegyszerek használatát, ami ugye környezetünket is szennyezi, elkerülhetőek, ha odafigyelünk a vízelvezetők rendszeres karbantartására, és nem engedjük meg, hogy a teljes dugulás létre jöjjön.

Lefolyó

Lefolyó

Bár a lefolyókról gyakran megfeledkezünk, mivel nincsenek szem előtt, pedig egészségünk és a dugulás megelőzése érdekében rendszeres tisztítást igényelnek, ami alatt a kisebb lerakódásokat is el tudjuk távolítani. Ezt elég havonta egyszer elvégezni, viszont érdemes folyamatosan ellenőrizni a kád, a mosdó és a zuhanyzó lefolyóit, mivel általában ezek szoktak eldugulni az összegyülemlett hajszálak miatt. A hajszálak mellett a szappan és fogkrém is lerakódhat, amik bizony így összességében komoly dugulást tudnak okozni.