Sokszor történik meg az emberekkel az, hogy a lakásukban meghibásodik valami. Ezek a meghibásodások nagyrészt akkor szoktak előfordulni, amikor egy bizonyos összetevő, vagy alkatrész túl réginek bizonyul, hogy ellássa az eredeti funkcióját.

Mit kezdjünk velük?

A legtöbb lakásban természetesen a lefolyó eldugulására lehet számítani. Természetesen, a legbiztosabb, hogyha eleve megpróbáljuk elkerülni a kellemetlenségeket. Ennek a legkézenfekvőbb módja az, hogy megelőzésképpen minden lefolyó elé szűrőt teszünk, és így védjük azt meg a nem oda való dolgok bejutásától. Azonban, hogyha megvan már a baj, akkor is könnyedén segíthetünk rajta házilag, feltéve, hogy még nem durvultak el annyira a dolgok. Hogyha a lefolyóba ecetet, vagy szódabikarbónát öntünk, és varunk egy kicsit, hogy ezen megtegyék a hatásukat, akkor már is sokat segítettünk a dolgon.

Lefolyó

Lefolyó

Hogyha ezeket még meleg vízzel leöblítjük, és utána elvégezzük a pumpálást kézi pumpálóval, akkor a siker szinte garantált! Azonban, hogyha ezek sem használnak, akkor muszáj lesz vegyszerek alkalmazáshoz folyamodni. Ez is egy jó megoldás, azonban mindenképpen figyeljünk arra, hogy ha nem muszáj, akkor ne ezt válasszuk, hiszen az olyan típusú vegyszerek, amelyeket erre a célra fejlesztettek ki, nagyon károsak lehetnek mind a környezetre, mind pedig az emberi szervezetre nézve, szóval, ha csak lehet, kerüljük őket. Hogyha ezek sem segítenek, akkor elkerülhetetlen, hogy szerelőt hívjunk.