Amikor az ember a fejébe veszi, hogy minden kis zugra odafigyel majd a lakásában, és mindent kordában tart, sokszor nincs olyan könnyű dolga, mint ahogy azt gondolná. Amikor valaki mindent kézben akar tartani, oda kell figyelnie az olyan egészen apró részletekre is, mint amilyen például a lefolyó, és az azzal kapcsolatos tartozékok.

A felügyelési módszerek

Azonban, hogyha az ember külön figyelmet fordít az efféle dolgokra is, és megtesz mindent, hogy elkerülje a bajt, akkor az egy nagyon jó dolog, és idővel meg is lehet azt szokni. Ahhoz, hogy ezt a lépést megtegyük a lefolyókkal kapcsolatban, csupán arra van szükségünk, hogy beszerezzünk olyan műanyagból, vagy esetleg fémből készült szűrőket, amelyeket a kagylóba tudunk helyezni. Bár ezek nagyon olcsó, és könnyen beszerezhető dolgok, mégis nagyon megteszik a hatásukat, hiszen meggátolják az életmaradékok és a hajszálak nagy részének a lefolyóba jutását.

Lefolyó

Lefolyó

Természetesen ez még koránt sem jelenti azt, hogy ennyi lenne az egész elővigyázatossági akció mindezekkel kapcsolatban. Tanácsos ettől még rendszeresen ellenőrizni, hogy a lefolyók milyen állapotban vannak, milyen mértékű a belsejükben levő lerakódás. Amikor így teszünk, akkor annak legegyszerűbb módja, hogy vizet engedünk a kagylóba, és megnézzük, hogy az lefolyik-e rendesen. Továbbá más módszerek is rendelkezésünkre állnak, hogyha úgy látjuk, hogy nagyobb lenne a baj, vagy esetleg abban az esetben, hogyha a lefolyóba beejtettünk valamit. Ezt a fajta ellenőrzést a legpraktikusabb, hogyha egy tükör segítségével tehetjük meg.