A szennyvíz-csatorna a házunk vízelvezető- és vízvezetékrendeszének egyik leglényegesebb része. Komoly problémát okozhat a dugulása. Hogyan tudjuk ezt a legkönnyebb módon megoldani?

Az szennyvíz-csatorna hatékony tisztítása

A csövek, melyek a szennyvíz- és lefolyóhálózathoz tartoznak, könnyen eldugulhatnak. A duguláselhárításuk pedig igen komoly feladat. Mivel ezek a csövek a föld alatt futnak, akár meg is sérülhetnek. A sérülés okozója lehet akár egy nagyobb fa gyökere is, vagy a beomló vagy bemosódó  föld is. Ezért legjobb, ha egy csőkamera segítségével megkeressük a dugulás valódi okát. Mivel, ha a cső sérüléséről van szó, akkor azt ki kell cserélni és ehhez fel kell ásni az egész kertet. Amennyiben a cső ép, akkor valami más komoly és makacs szennyeződés zárta el a víz útját. Megpróbálhatjuk megoldani a helyzetet egy erősebb lefolyótisztító spirállal.

Szennyvíz-csatorna

Szennyvíz-csatorna

Viszont sajnos az esetek többségében ez nem bizonyul elégnek. Legcélszerűbb szakembert hívni. A szakemberek megtalálják, pontosan hol található a dugulás és hatékony eszközeikkel és szaktudásuk segítségével megoldják a dugulás problémát. Természetesen a csövek eldugulása érdekében figyelnünk kell arra, hogy miket dobunk a lefolyókba. Könnyen dugulás keletkezhet, amennyiben nem gondoskodunk szennyvíz csatornáink tisztán tartásáról. A gyakori dugulások és az azok elhárításával járó mozdulatsorok árthatnak a csöveknek. Egy új csőrendszer telepítése viszont komoly költségekkel járhat.