Sokszor találkozhatunk olyan helyzettel, hogy a lakásunkat bűz járja át, és lefolyónk nem működik rendesen és csak lassan szivárog le a víz. A probléma forrását bent próbáljuk megtalálni, mikor sok esetben kint kell keresni.

Kültéri dugulás elhárítása

A kültéri vezetékek dugulását sokszor levelek, törmelékek, vagy a házból kifolyó szennyeződések okozzák. Ám előfordulhat az is, hogy nem is dugulással állunk szemben, hanem a gyökerek által megrongált vezetékekkel. A szakemberek nem hiába hívják fel a figyelmünket új ház építése esetén, hogy a vezetékek közelébe ne ültessünk fákat vagy bokrokat. Az ilyen növények gyökerei állandóan növekednek, amennyiben a csövek az útjukba kerülnek, azokat összeroppantsák vagy kilyukasztják. Az ilyen sérülést követően kavicsok és törmelékek által eldugulhat a vezetékünk.

Kültéri csatorna

Kültéri csatorna

Az ilyen balesetek megelőzése érdekében legalább 2-3 évente érdemes gyökértelenítést végezni. Amennyiben a dugulás már előállt próbáljuk mg mi magunk orvosolni a problémát, mielőtt szakember segítségéhez fordulunk. A kültéri vezetékek dugulását könnyedén elháríthatjuk egy magasnyomású vízsugár segítségével. Az észlelet problémát érdemes azonnal elhárítani, mivel a későbbiekben csak még nagyobb gondot okozhat, pl. csőtörést. Illetve higiéniai szempontból is nagyon veszélyes, hiszen a szennyvíz nem tud megfelelő módon távozni és visszafolyhat a lakásunkba, vagy szétszivároghat az udvarunkban.