A csőgörény egy nélkülözhetetlen eszköz, hiszen sok makacs dugulást csak fizikai behatással szüntethetünk meg. Egyre elterjedtebb és ismertebb az úgynevezett csőgörény, ami már szinte minden barkácsüzletben megvásárolható. Azonban tudni kell, hogy két csőgörény között jelentős különbség lehet; egyes csőgörények gyakorlatilag alkalmatlanok a feladatuk elvégzésére, mások pedig tökéletes segítséget jelentenek a dugulások megszüntetésében.

Mindebből az derül ki, hogy a megfelelő csőgörény kiválasztásának nagy a jelentősége. A legolcsóbb termékek rendszerint nem képviselnek megfelelő minőséget; egy ilyen kijelentéssel mindig óvatosan kell bánni, de alapvetően az olcsó spirálok vékonyabbak és az anyagminőségük is hagy kívánnivalót maguk után. Mindezek miatt elhajlanak és kunkorodnak, a lefelé haladásuk viszont nem elégséges.

Ezért érdemesebb kissé többet áldozni a célra és olyan középkategóriás csőgörényt venni, ami 6 milliméternél vastagabb spirállal rendelkezik, illetve megbízhatóan használható. Ezek a termékek rendszerint dobbal vannak szerelve. Az áruk 12-15 ezer forintnál kezdődik, ami egyáltalán nem nevezhető olcsónak, de mindenképpen jobb döntést jelentenek, mint a használhatatlan termékek.