Ha a mosogatója lassan ereszti le a vizet, nem kell már rögtön csatornatisztító folyadék után nyúlni, vagy felhívni a duguláselhárító szakembereket, hiszen lehet, hogy saját maga is ki tudja javítani a problémát, mindenféle speciális vízvezetékszerelői-készség vagy szerszámok nélkül. Amire szüksége lehet, az egy vödör vagy tál, és némi idő. Ha már egyszer kitisztított egy mosogatót, vagyis annak U-alakú csövét, akkor a jövőben is bátran elvégezheti ugyanezt a feladatot.

Ha eldugul egy U-alakú cső

Az U-alakú cső a mosogatókagyló legalsó pontja, és sajnos hajlamos arra, hogy csapdába ejtsen dolgokat. Jó ha tudja, hogy hogyan kell egy ilyen mosogatót szétszedni abban az esetben, ha beleejt valamit a mosogató lefolyóján, de akkor is hasznos lehet, ha a mosogatókagyló nehezen ereszti le a vizet. Ha úgy érzi, hogy eldugult a mosogatója, akkor több mint valószínű, hogy a problémát az U-alakú csőben kell majd keresni, és itt az ideje annak, hogy minél hamarabb megjavítsa azt.

U alakú cső

U alakú cső

Először is tisztítsa meg a mosogató alatti részt, mert előfordulhat hogy a szerelésnél valami kifolyik majd, ezért vegyen elő egy tálat vagy vödröt és helyezze az U-alakú cső alá. A cső hajlított hosszának mindkét végeit csavarozza ki, és ha ez megvan, akkor takarítsa ki a cső belsejét és győződjön meg arról, hogy sehol sem szivárog a víz. Miután visszaszerelte a csövet, újra elkezdheti használni azt anélkül, hogy nehezen folyna le a víz.