A rengeteg kellemetlenséggel járó dugulások komoly gondokat és jelentős összegű károkat okozhatnak. A megfelelő módszerekkel viszont megoldhatjuk szakember nélkül is a helyzetet.

Csináld magad duguláselhárítás

A lakásunk bármely részén történhet dugulás. A fürdőszobákban történő dugulások a leggyakoribbak. A kád gyakran a sok hajtól és szappanmaradéktól tömődik el. A konyha mosogatójának lefolyója pedig az azon lemosódó ételmaradékoktól dugulhat el. Bármelyik is történik, igyekeznünk kell a gyors duguláselhárítással. Ismerünk néhány hatékony és könnyű módszert sz otthoni duguláselhárításra. Először is próbálkozzunk a szódabikarbóna és az ecet keverékének használatával. Egyszerűen csak öntsük mindkettőt a lefolyóba és hagyjuk egy éjszakát állni. Másnap forróvíz használatával öblítsük le a maradék szennyeződéseket és már készek is vagyunk.

Lefolyó takarítás

Lefolyó takarítás

Amennyiben kicsit komolyabb eltömődéssel állunk szemben, akkor használhatunk különböző lefolyótisztító eszközöket. Ilyen például a lefolyótisztító-spirál. Beszerzését néhány ezer forintból letudhatjuk. Használata pedig rendkívül egyszerű. Amennyiben nekünk nem sikerül elhárítani a dugulást, hívjunk egy tapasztalt szakembert. Természetesen a legjobb módszer, ha megelőzzük a problémát. A lefolyók és a csövek rendszeres tisztán tartása és karbantartása megóvhat minket attól, hogy komolyabb dugulások alakuljanak ki a lakásban.