Sokszor történik meg az, hogy az ember egy olyan lakásba költözik, amellyel kisebb, vagy nagyobb gondok adónak. Amikor erről van szó, az embernek két választása van: vagy megpróbálja maga orvosolni a problémát, vagy pedig szerelőt hív.

Házi módszerek

Amikor olyan problémával találkozunk, mint amilyen például egy vízcső eldugulása, akkor számítanunk kell rá, hogy nem biztos, hogy meg tudjuk oldani egyedül, viszont nagy valószínűséggel igen. Az eldugulás attól következik be, hogy nagymértékű lerakódás lesz egy vízcsőben, és ez megakadályozza a víz lejutását a lefolyóba. Éppen ezért is, arra kell törekednünk, hogy valamilyen módon megakadályozzuk ezt, vagy ha már bekövetkezett a probléma, akkor felszámoljuk a lerakódásokat. Ennek legegyszerűbb házi módja a pompa és a különböző tisztítószerek használata.

Lefolyó

Lefolyó

Amikor nem akarunk vegyszert használni, akkor a legjobban bevált módszer, ha először a pompát alkalmazzuk, majd ecetet, szódabikarbónát és forró vizet öntünk a lefolyóba. Ezt követően, amikor vártunk 5-10 percet, hogy hassanak az anyagok, tanácsos, hogyha még egyszer elvégezzük a pumpálást. Hogyha mindezekkel nem értjük el a kívánt hatást, akkor tanácsos megpróbálni a boltokból beszerezhető vegyszereket is, mert ezek általában sokkal hatékonyabbak. Viszont, ha csak tehetjük, elsőször a házi módszereket alkalmazzuk, mert sokkal egészségesebbek a környezetünkre, és ránk nézve is.