Sajnos napjainkban viszonylag gyakori probléma, hogy eldugul a lefolyó, vagy valami ehhez hasonló kellemetlen és előre nem látható dolog történik. Ilyenkor a legjobb, hogy a szakember riasztása előtt mi magunk próbáljuk orvosolni a problémát.

Az alapvető előkészületek

Mint minden munkához, itt is kiemelten fontos, hogy nagyon jól és előrelátóan készüljünk fel mindenre. Ennek első lépéseként olyan felszerelést kell választanunk, amely megvéd minket az esetleges szennyeződésektől, munkabalesetektől. Ez a dugulás esetében védőszemüvegből, és egy olyan kesztyűből áll, amelyen nem hatol át a víz. Amikor ezzel megvagyunk, akkor kezdődhet a munka „oroszlán része”, vagyis a tényleges dugulás-elhárítás, amelynek első lépéseként az illető területet kell előkészíteni. Ezt követően, amikor a pompát használjuk, arra kell odafigyelni, hogy minél határozottabb és bátrabb mozdulatokkal dolgozzunk, mert csak így érhetjük el a kívánt eredményt.

Lefolyók kitakarítása

Lefolyók kitakarítása

Ezt követően szintén nagyon fontos dolog a tesztelés, amely segít nekünk megbizonyosodni arról, hogy valóban jó, és sikeres munkát végeztünk. Legvégül pedig az utólagos takarítás, esetleges visszaszerelés a fontos, amely abban segít minket, hogy a munka teljesen le legyen zárva, és minden visszakerüljön az eredeti állapotába. Mindenkinek sikerélményt okoz, ha sikerül egy ilyen feladatot megoldani!